:: HABER DETAY

UEFA’dan Flaş Finansal Fair Play Kararı!
Atakent Haber Reklam

UEFA’dan Flaş Finansal Fair Play Kararı!


Avrupa’da birçok kulübün belalısı haline gelen Finansal Fair Play (FFP) Kuralları değişiyor. UEFA’nın son yıllarda uygulamaya koyduğu, kulüplerin mali yapılarını bir düzen altında tutmayı hedefleyen sistemin, ikinci sürümünün yolda olduğu ortaya çıktı.

Avrupa Kulüpler Birliği (ECA) konuyla ilgili olarak Roma’da bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantıda bir dizi karar alındı ve bunların önümüzdeki dönemde FFP Regülasyonu’na eklenmesi kararlaştırıldı. Konuyla ilgili daha sıkı tedbirler getirecek yeniliklerin 24 Mayıs’taki UEFA Yönetim Kurulu toplantısında kabul edildikten sonra, önümüzdeki sezondan itibaren geçerli bir şekilde uygulanmaya geçmesinin beklendiği bildirildi.

Toplantıda alınan kararlar arasında en dikkat çekici olanlardan bir tanesi 100 milyon euro sınırlaması olarak dikkat çekti. Buna göre bundan böyle bir kulüp bir yılda en fazla 100 milyon euroluk transfer harcaması yapabilecek. Bu kararın alınmasında, PSG’nin geride kalan senede yaptığı, Neymar ve Mbappe transferlerini de içeren 400 milyon euroluk harcamadan doğan rahatsızlığın bulunduğuna dikkat çekildi.

Yeni kurallar bundan böyle yapılan transferlerde sadece bonservis ve oyuncu ücretlerini sisteme girmeyi yeterli kılmayacak. Kulüpler gerçekleşen transferlerde oyuncu menajerlerine ne kadar ödediklerini, kulübün resmi internet sitesinden duyurmak zorunda olacaklar.

Alınan yeni kararların önemli bir kesiminin, kontrol prosedürlerini hızlandırmak olduğu bildirildi. Buna göre UEFA bundan böyle FFP ile ilgili kulüplere daha hızlı müdahale edebilecek. Mevcut durumda UEFA’nın bir kulübün durumuyla ilgili araya girmesi 18 ila 22 ayı buluyordu. Bu sistem borç ve kazançların kulüp hesabına işlenmesine mutekabil, özel borç seviyesini işaret ederek UEFA’nın geçtiğimiz sezonlarla ilişkili anında analiz yapıp durumu ortaya koymasını sağlayacak.

Toplantıya katılan isimler arasında bulunan Juventus Kulübü Sahibi ve aynı zamanda ECA Başkanı Andre Agnelli “Finansal Fair Play 2.0 diyeceğimiz bir dizi yeni kural hakkında UEFA ile anlaşmaya varıldı” dedi. Yönetim Kurulu üyesi Anderlecht Kulübü’nden Michael Verschueren de çok fazla detaya girmekten kaçınarak “Farklı ülkelerden kulüplere aynı kurallar uygulanmalı” diye konuştu.

:: Spor

Filenin Sultanları İçin Olimpiyatlar Macerası Başlıyor

2023 CEV Milletler Ligi ve Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda şampiyo...

Kaynak: HabetTürk

Down Sendromlu Futsal Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu!

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu bünyesindeki Down Sendromlu Futsal ...

Kaynak: AtakentHaber

Genç Yüzücü Dünya Şampiyonu!

Milli sporcu Kuzey Tunçelli, İsrail’de düzenlenen Dünya Gençler Yüzme Şampi...

Kaynak: AtakentHaber

Şampiyon Filenin Sultanları!

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2023 CEV Avrupa Şampiyonasında çekişmeli ...

Kaynak: AtakentHaber

Sanal Saha Reklam