:: HABER DETAY

Pasaport, Kimlik ve Sürücü Belgelerinde Yeni Dönem
Atakent Haber Reklam

Pasaport, Kimlik ve Sürücü Belgelerinde Yeni Dönem


Pasaport, kimlik ve sürücü belgelerine ilişkin iş ve işlemler, bugünden itibaren Nüfus Müdürlüklerinde yapılmaya başlandı. Resmi, hizmet pasaportu ve hususi pasaportlar İl Nüfus Müdürlüklerinden, diğer umumi pasaportlar İlçe Müdürlüklerinden temin edilebilecek.

Bugüne kadar Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan pasaport ve sürücü belgelerine ilişkin iş ve işlemler, 28 Mart’ta düzenlenen törenle Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne devredildi. Bu kapsamda pasaport ve sürücü belgeleri, nüfus müdürlüklerinden verilmeye başlandı. Vatandaşlar söz konusu işlemlerini, ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezinden veya `randevu.nvi.gov.tr` internet adresinden randevu aldıktan sonra Nüfus Müdürlüklerine giderek yaptıracak.

Kart ücretleri ile harç ve defter bedellerini banka şubelerine yatıran vatandaşların Nüfus Müdürlüklerine verdikleri fotoğraf, parmak izi ve imza, bütün işlemler için geçerli kabul ediliyor. Pasaport, ehliyet ve kimliklerin hazırlanmasında yerli yazılımlar kullanılıyor. Uygulamayla 503 olan pasaport başvuru noktası 761’e, 596 olan sürücü belgesi başvuru noktası ise 680’e çıkarıldı.

Yeni sistemle ortak veriler aynı anda kullanılmış olacak. Vatandaşların almak için istediği belge konusunda nüfus müdürlüklerine verdiği fotoğraf ve parmak izinin tüm işlemler için geçerli olacağı belirtildi.

Yeni kimlik için 18.50 TL, pasaport için 108 TL, sürücü belgesi için ise 134 TL ücret ödenmesi gerekiyor.

:: Genel

Marmara Denizi’nde Peş Peşe Depremler

Marmara Denizi, Gemlik Körfezi’nde 3.2, 3.3 ve 3.1 büyüklüğünde depremler m...

Kaynak: AtakentHaber

İstikbal Göklerdedir

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu SpaceX...

Kaynak: AtakentHaber

Akaryakıta ÖTV Zammı!

Akaryakıtta alınan ÖTV tutarı otomatik olarak, Türkiye İstatistik Kurumu’nu...

Kaynak: AtakentHaber

Beklenen Asgari Ücret Zammı Belli Oldu

Milyonlarca çalışanın nefeslerini tutup beklediği 2024 yılı asgari ücret za...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam