:: HABER DETAY

Çok İlginç Bir Konser Atakentlileri Bekliyor
Atakent Haber Reklam

Çok İlginç Bir Konser Atakentlileri Bekliyor


2018 yılının başında kurulmasına rağmen çok büyük ilerleme kaydeden Küçükçekmece Çocuk Korosu 17 Nisan Salı günü Saat 19:00’da Küçükçekmece Müzik Akademisi’nde `MERHABA` isimli bir konser veriyor.

Küçükçekmece Belediyesi’nin katkılarıyla Küçükçekmece Müzik Akademisi’nin öncülüğünde kurulan Küçükçekmece Çocuk Korosu’nda özel sınavla seçilen 7 - 12 yaş grubu çocuklar yer alıyor.

Birbirinden farklı ve eğlenceli tekniklerle eğitim alan birbirinden yetenekli öğrencilerin performanslarını sergileyeceği konserde birbirinden ilginç sürprizler de izleyicileri bekliyor.

Çocuk korosunun şefliğini ise ödüllü şef Başak Doğan yapmakta. Aslında Başak Doğan, Boğaziçi Üniversitesi’nde Felsefe okudu. Sonrasında ise Koro Şefliği üzerine yüksek lisans yaptı. Danimarka Kraliyet Okulları Konservatuarı’nda (Royal Akademi) ise koro şefliği üzerine yüksek eğitimine devam etti. Başak Doğan, seçildiğinde bu programa Avrupa dışından kabul edilen ilk öğrenci olma özelliği taşımaktaydı.

Başak Doğan, 1989’da Çorlu’da doğdu. 2003 senesinden bu yana Müge Eraydın ile keman çalışmalarına yöneldi. Tedx 2014’te “Musical Experience: Musical Process, Emotion and Meaning” konusu üzerine bir konuşma yaptı. Almanya, Macaristan, Fransa, Letonya’da koro şefliği ustalık sınıflarına, koro yarışmalarına ve festivallerine katıldı. Boğaziçi Kadınlar Korosu’nu kurdu ve 2011’den 2014’e dek Boğaziçi Üniversitesi Caz Korosu’nun şefliğini üstlendi. 2011-2014 seneleri arasında “KoroFest” uluslararası korolar festivalinin koordinatörlüğünü yaptı ve ülkemizde dünyanın dört bir yanından gelen koroları ve şeflerini ağırladı. 2011 senesinden günümüze korolarıyla ve bireysel olarak pek çok sosyal girişim projesinde yer aldı. Ayvalık Zeytin Çekirdekleri çocuklarına gönüllü öğretmenlik yapmakta.

2015 senesinde 10 ayrı üniversiteden öğrenciler & deneyimli koristlerden oluşan ‘renkler’ anlamına gelen Chromas korosunun da kurucusu ve şefliğini yapmakta. Bu koronun en dikkat çekici özelliği ise birinci dünya koro sempozyumuna Türkiye’den katılan ilk koro olması.



:: Atakent

15 Şehitler Köprüsü Bu Gece Kapalı Olacak

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklama ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün 29...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geri Çekildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun otoyol ve köprü geçişleri...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geldi

Karayolları Genel Müdürlüğü, `Otoyol ve köprü ücretleri, 25 Ekim 2023 Çarşa...

Kaynak: AtakentHaber

29 Ekim’de Bazı Metrolar Ücretsiz Olacak

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyl...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam