:: HABER DETAY

Kanal İstanbul’un Adı Yetti!
Şahin Tercüme Reklam

Kanal İstanbul’un Adı Yetti!


Her mahallesiyle ayrı ayrı değer kazanan Küçükçekmece, Kanal İstanbul güzergâhının resmi olarak açıklanmasıyla birlikte talep patlaması yaşıyor. Son 3 yılda satılık konut fiyatları yüzde 50 yükseldi.

Bir ucundan diğer ucuna kadar gayrimenkul yatırımında farklı alternatifler sunan Küçükçekmece, geliştiriciler için gözde bir merkez oldu. İstanbul’un planlı yerleşim alanlarından olan ilçe aynı zamanda son yıllarda Kanal İstanbul projesiyle de yeni bir değer artışı yaşıyor. Küçükçekmece, ’çılgın’ proje güzergahının resmi olarak açıklanmasıyla büyük bir talebi bölgeye yeniden çekiyor.

İlçenin aynı zamanda Halkalı’dan Atakent’e kadar tüm semtleri ayrı yatırımlarla ayrı ayrı değer sahibi. Son yıllarda satılık konut fiyatının artış gösterdiği ilçelerden olan Küçükçekmece’de ortalama metrekare fiyatları 3 bin lirayı geçti. İlçedeki fiyat artışları 3 yılda en az yüzde 50 oranında yükseldi. 2015 yılında konutta ortalama metrekare fiyatının 2 bin 800 lira olduğu Atakent’te fiyatlar bugün 5 bin liraya kadar çıktı. Yine 3 yıl önce metrekaresi ortalama 1.600 liraya konut bulunabilirken, 2018 yılı itibariyle fiyatlar 4 bin lirayı geçmeye başladı.

Küçükçekmece ilçesi; TEM Otoyolu, E-5, Basın Ekspres, Kuzey Marmara Otoyolu gibi ana ulaşım yollarına ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün bağlantı yollarına yakın konumda olması sebebiyle önemli bir konum avantajına da sahip.

Aynı zamanda Atatürk Havalimanı’na olan yakınlığı da bölgenin tercih edilirliğini pozitif yönde etkiliyor. Düzenli yapılaşma alanlarına sahip olması da ayrıca bölgeye avantaj sağlıyor. Bölgenin konum avantajının, ulaşım alanında yapılan yatırımlarla birlikte önemini artıracağı düşünülürken, bölgenin E-5 yakınında bulunan mahallelerinde metrobüs kullanımı iyi bir alternatif olarak öne çıkıyor. 2018 yılı sonunda faaliyete geçirilmesi beklenen Gebze-Halkalı banliyö hattı ile 2019 yılında faaliyete geçirilmesi beklenen Ataköy-Basın Ekspres-İkitelli metro hattı, önemli ulaşım akslarını oluşturacak. Bu ulaşım projelerinin, bölge trafiğini de önemli ölçüde rahatlatacağı düşünülüyor.

Verilere göre, markalı konut projeleri ile öne çıkan Küçükçekmece, başta Kanal İstanbul olmak üzere, yeni havalimanı, Marmaray gibi ana ulaşım noktalarına olan bağlantı projeleriyle gayrimenkul yatırımı için cazip hale geliyor. Ortalama konut fiyatının 337 bin lira olduğu bölgede, konut yatırımının geri dönüş süresi de İstanbul ortalaması altında. Verilere göre, Küçükçekmece’de gayrimenkul fiyatlarında değer artışının önümüzdeki dönemde de devam edeceği öngörülüyor.

Kanal İstanbul proje çalışmalarının ilerlemesi, çevresindeki yapılaşma koşullarının netlik kazanması ile birlikte bölgedeki konut taleplerinde artış olması bekleniyor.

Gündemde olan projelerin de etkisiyle, genellikle orta sınıfa hitap eden bölgede, son yıllarda konut talebinin de arttığı görülüyor. Özellikle ilçenin Atakent gibi belirli bölgelerinde, yüksek eğitimlilerin ve beyaz yakalıların yoğunlaştığı görülüyor. Artan talebe karşılık, ilçede yüksek katlı, blok nizam, site tarzı yapılaşmanın yanında yaşam alanları ve daha fazla sosyal imkanlar sunan konut projeleri ve karma projeler ön plana çıkmakta.

:: Atakent

15 Şehitler Köprüsü Bu Gece Kapalı Olacak

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklama ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün 29...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geri Çekildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun otoyol ve köprü geçişleri...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geldi

Karayolları Genel Müdürlüğü, `Otoyol ve köprü ücretleri, 25 Ekim 2023 Çarşa...

Kaynak: AtakentHaber

29 Ekim’de Bazı Metrolar Ücretsiz Olacak

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyl...

Kaynak: AtakentHaber

Sanal Saha Reklam