:: HABER DETAY

Eurovizyon Politik Sonuçlandı
Şahin Tercüme Reklam

Eurovizyon Politik Sonuçlandı


Yine komşular ilk 10`a girdi.
İsterseniz ilk önce sıralama haberimizle başlayalım;

Yunanistanın başkenti Atina’da düzenlenen 51’inci Eurovision şarkı yarışmasında, Finlandiya’dan katılan Lordi grubu, Hard Rock Hallelujah adlı şarkısıyla birinci oldu. Türkiye’nin 7 puan verdiği Lordi 292 puanla ilk sırayı aldı. Sibel Tüzün’ün Süper Starı 11’incilikte kalırken, televoting sistemiyle yapılan oylamada, Türkiye’nin Ermenistan’a 10 puan vermesi dikkat çekti.

Yarışmada ikinciliği Never Let You Go adlı şarkısıyla Rusya’yı temsil eden Bilan Duma aldı. Üçüncülük, Türkiye’nin de tam puan verdiği, Bosnalı folk müzik grubu Hari Mata Hari ve Leyla adlı şarkısı seçildi. Süper Star adlı parçayla Türkiye’yi temsil eden Sibel Tüzün, 91 puanla 11’inci olurken, gelecek yıl, Helsinki’de yapılacak yarışmaya Türkiye yarı finalden katılacak. Yarışmada İsveç’in 4. Romanya 5. oldu.

Evet şimdi de yorumlarımıza geçelim;

Açıkçası Sibel Tüzün`ün kareografisini hızlandırmaması büyük bir handikaptı, ikinci bir handikap ise parçanın İngilizce sözleri varken Türkçe olarak okunması. Eğer İngilizce olarak okunsa ilk 10`a girmemesi çok zor olurdu.

Bu senede komşuluk ilişkileri ile puan alan ülkelerin yılı oldu.

Birinci olan parça söz, müzik ve sanatsal hazırlık anlamında oldukça başarılıydı. İkinci olan parça yani Ruslar Eurovizyon konsepti içerisinde bence birinciliği hak etmişlerdi.

Yunanistan`ın ilk dörde girememesi ise benim için büyük sürpriz oldu. Bu sürprizi onlarında çok yakın ilişkilerde olduğu komşularının olmamasına bağlıyorum.

Bu sene yapılan oylamada 8,10 ve 12 puanlarının ülkeler tarafından sunulması ve diğer puanların bağlantı sırasında otomatik olarak ekrana gelmesi oylamanın kısa sürmesi açısından faydalı oldu ancak komşuluk ilişkileri ve politikanın da Eurovizyon`da ne denli ayyuka çıktığının da en belirgin göstergesi oldu.

Bu sene de dereceye giremedik ancak yarı finalde yarışan şarkıların dereceye girdiği düşünülürse ve iki kere yarışmanın getireceği bedelsiz reklam katkısı ülkemiz turizmi açısından faydalı olacaktır. Türkiye`yi seneye Nil Karaibrahimgil`in temsil etmesi bence isabet olur. Hem hareketli oluşu, hem de kendi söz ve müziğini yazacak olması ve bunda sahip olduğu özel yetenek ile ülkemize Sertap Erener`in getirdiği başarıyı tekrar ettirecektir.

Haber kısmına devam edersek. Ülkemizin puan verdiği ve aldığı ülkeler şöyle;

TÜRKİYE’YE GELEN PUANLAR
Hollanda:12, Fransa: 12, Almanya:12, İsviçre:10, Bosna Hersek:10, Arnavutluk:7, Belçika:7, Romanya:6, Bulgaristan:4, Makedonya:4, Yunanistan:3, İsrail:1.

TÜRKİYE’DEN GİDEN PUANLAR
Moldova:1, Hırvatistan:2, Romanya:3, Yunanistan:4, Rusya:5, Makedonya:6, Finlandiya:7, Ukrayna:8, Ermenistan:10, Bosna Hersek:12

Tabi yaşanan birkaç organizasyon bozukluğuda yok değil. İşte onunla ilgili kısa bir haber;

Kısa mesaj hatası üzdü

TÜRKİYE’den Bosna Hersek’e oy verenler, kısa mesaj hatası yüzünden şoke oldu. Bosna Hersek için oy kullananlar, 13 yazıp Turkcell’in 3002 hattına mesaj gönderdi. Ancak oyun 14’üncü sırada yarışan Litvanya’ya verildiği onay mesajı şaşkınlık yarattı. Birçok kişi Turkcell’i arayarak tepkilerini dile getirdi. Hatasını bir süre sonra fark eden Turkcell, ikinci bir mesajla düzeltme yapıldığını bildirip, özür diledi.

Bu seferlik yazımızın sonuna geldik. E-posta mesajlarınızı bekliyoruz. Sitemizde sizlerin de görüşlerini yayınlamaktan memnun oluruz. Tekrar görüşmek dileği ile hoşçakalın.

:: Müzik

AKSM Konser:  Necdet Kaya

24 Nisan Salı günü saat 20:00’de Atakent Kültür Sanat Merkezi’nde Necdet K...

Kaynak: AtakentHaber

AKSM Konser: Ayşe Sağyaşar

12 Nisan Perşembe günü saat 20:00’de Atakent Kültür Sanat Merkezi’nde Ayşe ...

Kaynak: AtakentHaber

AKSM Konser: Umut Akyürek

15 Mart Perşembe günü saat 20:00’de Atakent Kültür Sanat Merkezi’nde Umut ...

Kaynak: AtakentHaber

Müzik Akademisi - Söyleşi

Müzik Akademisi’nde 25 Şubat Pazar günü Saat 16:00’da Doç. Dr. Okan Murat Ö...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam