:: HABER DETAY

Bacak Bacak Üstüne Atmanın Tehlikeleri
Şahin Tercüme Reklam

Bacak Bacak Üstüne Atmanın Tehlikeleri


Bacak bacak üstüne atmak, otururken sıkça kullandığımız bir pozisyon şeklidir. Birçoğumuz hiç düşünmeden bacak bacak üstüne atıyoruz ancak çok azımız bunun ciddi sağlık sonuçları doğurabileceğini biliyoruz.

Belirli bir pozisyonda saatlerce kalmak, peroneal sinir felcine sebep olabiliyor. Bu durum, aynı pozisyonda uzun saatler boyunca oturulduğunda da görülebilir. Peroneal sinir felcine sebep olma olasılığı en yüksek pozisyon ise bacak bacak üzerine atmaktır.

Yapılan araştırmalar, bacak bacak üstüne atılarak uzun süre oturulduğunda, kan basıncının yükseldiğini ortaya koyuyor. Kan basıncı sorununuz olmasa bile bu pozisyonda oturmaktan kaçınmak, daha sağlıklı bir hayat yaşamanıza ve olası dolaşım problemlerini önlemenize yardımcı olabilir.

Bacak bacak üzerine atma alışkanlığı, ’örümcek damar’ riskini de artırır. Söz konusu varisli damarlar olduğunda en etkili faktör genler olsa da sıklıkla bacak bacak üstüne atmak da sıkışık damarlarda iltihaplanmalara sebep olabiliyor. Kan damarlarında, kanın yanlış yöne doğru akmasını engelleyen minik valfler bulunur. Bacak bacak üstüne attığınızda, damarlarınızdaki basınç artar ve kan akışı engellenir; sonuç olarak damarlar daralır ve zayıflar. Bu durum, damarlardaki kanın toplanmasına ve damarların şişmesine sebep olabilir.

Son olarak, yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, günde üç saatten fazla bacak bacak üstüne atarak oturmak, kambur bir duruş, sırt ve ense ağrıları ve kalçalarda rahatsızlık ile sonuçlanabiliyor.

:: Sağlık

Sağlık Bakanlığı’ndan Salgın Açıklaması

Sağlık Bakanlığı tarafından, geçmiş yıllardaki grip sezonları ile kıyasland...

Kaynak: AtakentHaber

Çocuklarda Tırnak Yeme Alışkanlığı

Tırnak yeme, çocukluk döneminde en sık karşılaşılan zararlı alışkanlıklarda...

Kaynak: AtakentHaber

Bağışıklığı Güçlendiren Besinler

Havaların soğumasıyla birlikte bağışıklık sistemimiz zayıflıyor ve hastalık...

Kaynak: AtakentHaber

Boğaz Ağrısını Geçirmek İçin Tavsiyeler

Kış mevsiminin kendisini iyiden iyiye göstermeye başlamasıyla hastalıklarda...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam