:: HABER DETAY

AKSM Konser:  Necdet Kaya
Atakent Haber Reklam

AKSM Konser: Necdet Kaya


24 Nisan Salı günü saat 20:00’de Atakent Kültür Sanat Merkezi’nde Necdet Kaya konser verecektir.

Kısaca Necdet Kaya kimdir?
1982 İstanbul doğumlu olan Necdet Kaya aslen Sivaslı olup İ.T.Ü. Devlet Konservatuarı mezunudur. Çocukluğundan itibaren ailesinden Türk Halk Müziği sevgisi ve kültürü edinen Necdet Kaya, ilk okul yıllarında ASM Müzik Merkezinde başladığı bağlama eğitimine Erol Parlak, TRT sanatçıları Adalet ve Tekin Büyükkaya’dan aldığı derslerle devam etti. 20 yaşından itibaren İstanbul’da farklı mekanlarda profesyonel olarak sahne almaya başladı.

Söz ve beste çalışmaları da yapan Necdet Kaya, ilk bestesini lise 2. sınıftayken yaptı ve ilk albümünde yerini aldı.

Necdet Kaya, 2004 yılında TRT’nin kuruma sanatçı kazandırmak için Türkiye çapında yaptığı son Türk Halk Müziği ses yarışmasında Türkiye 1.si oldu. Fakat TRT sanatçısı olmayı tercih etmedi.

Necdet Kaya’nın ilk albümü 2007 yılında satışa sunuldu ve geçen sürede hem medya ve müzik camiasında hem de Türkiye çapında yaptığı Türk Halk Müziği konserlerinde ilgi odağı oldu.

Müzik otoriteleri tarafından Türk Müziği alanında son yıllarda çıkan en iyi sesler arasında gösterilen Necdet Kaya, unutulmaz eserlerin sahibi, usta şair ve yazar Sabahattin Ali’nin ‘Yetmez Mi’ şiirini, yepyeni bir şarkı olarak müzikseverlerin beğenisine de sundu. Necdet Kaya, hem sesi/yorumu hem de modern görüntüsü, görsel cazibesi ile müzik türleri arasındaki keskin ayrımların azaldığı bu dönemde Türk Halk Müziği, Türk Pop Müziği ve Türk Sanat Müziği’ni kendine has yorumu ile geniş kitlelere dinletmeyi başarıyor. Ünlü sanatçı Nükhet Duru’nun Türkülerin Tarkan’ı olarak tanımladığı Necdet Kaya pek çok sanatçının ve basının ilgi ile takip ettiği bir sanatçı.

:: Müzik

AKSM Konser: Ayşe Sağyaşar

12 Nisan Perşembe günü saat 20:00’de Atakent Kültür Sanat Merkezi’nde Ayşe ...

Kaynak: AtakentHaber

AKSM Konser: Umut Akyürek

15 Mart Perşembe günü saat 20:00’de Atakent Kültür Sanat Merkezi’nde Umut ...

Kaynak: AtakentHaber

Müzik Akademisi - Söyleşi

Müzik Akademisi’nde 25 Şubat Pazar günü Saat 16:00’da Doç. Dr. Okan Murat Ö...

Kaynak: AtakentHaber

AKSM Konser: Yaprak Sayar

08 Şubat Perşembe günü saat 20:00’de Atakent Kültür Sanat Merkezi’nde İstan...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam