:: HABER DETAY

Zayıflarken Doğru Bilinen Yanlışlar
Atakent Haber Reklam

Zayıflarken Doğru Bilinen Yanlışlar


Havaların ısınmaya başlamasıyla yine fazla kilolardan kurtulmak için çeşitli diyetlere başvurmaya başladık. Kilo vermek isterken yaptığımız hatalar nedeniyle zayıflamakta bazen zorlanıyor kimi zaman da pes ediyoruz. Kilo verme döneminde doğru bilinen yanlışlar kişinin zayıflamasını engelleyebiliyor. İşte sağlıklı ve doğru bir şekilde kilo vermek için ipuçları...

1. Aynı diyeti yapan aynı miktarda kilo kaybeder

Herkesin kilosu, yaşı, metabolizması farklıdır. Bu nedenle herkes diyeti uygulasa ve aynı şekilde spor yapsa da aynı kiloyu kaybedemez. Bu nedenle bazı insanlar daha hızlı kilo verirken, zayıflamaya çalışan kişi de onlara bakıp boş yere umutsuzluğa kapılabilir. Önemli olan hızlı ve çok kilo vermek değil, sağlıklı zayıflamaktır.

2. Öğün atlayarak kilo verilebilir

Kahvaltıyı, öğle veya akşam yemeğini es geçmek pek çok kişinin başvurduğu bir yöntemdir. Ne var ki bir öğünü atlayınca insan acıkır, bu da bir sonraki öğünde ya da arada normalde tüketeceğinizden çok daha fazla miktarda yemek yemeye neden olabilir. Bu nedenle her öğün düşük kalorili ve tok tutan yiyecekler tercih edilmelidir.

3. Akşam 7’den sonra yemek kilo aldırır

Gün içinde alınan toplam kalori belirli bir miktarı geçmediği sürece, saat kaçta yemek yediğinizin bir önemi yoktur. Sağlıklı ve düşük kalorili yiyecekler tercih edildiği sürece yatmadan iki saat öncesine kadar yemek yiyebilirsiniz. Sorun şu ki, genelde geç vakit atıştırılan şeyler pek düşük kalorili şeyler olmuyor. Ama kilo vermek isteyenlerin, gün içinde aldıkları kalorinin çoğunluğunu vücudun daha aktif çalıştığı gündüz saatlerinde, akşam saatlerinde ise daha az miktarda almalarında fayda vardır.

4. Önemli olan kalori, besleyicilik değil

Kilo vermeye çalışırken, birçok insanın yaptığı en büyük hatalardan biri de yiyeceklerin sadece kalori değerine bakıp ne kadar besleyici olduklarını dikkate almamaktır. Her ne kadar düşük kalorili gıdalar tüketilse de tek tip beslenmeyle sağlıklı kilo vermek mümkün değildir. Bu nedenle her öğünde tüketilenlerin besleyici olması, yani vücudun besinsel ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde gerekli vitamin ve mineralleri içermesi metabolizmanın sağlıklı çalışması için şarttır.

5. Süt ve süt ürünleri kilo vermeye engel

Süt ve süt ürünlerine karşı kişinin intoleransı olduğuna dair doktorlar tarafından konmuş bir teşhis yok ise süt ve süt ürünleri tüketmek kilo vermeye engel değildir. Bunlardan uzak durursanız, vücudunuz için gerekli olan proteinler ve kalsiyumdan mahrum kalmış olursunuz.

6. Su içmek her derde deva

Eğer yeterli ve dengeli beslenilmiyorsa, günlük ihtiyaçtan daha fazla kalori alımı yapılıyorsa ve de yeterince hareket edilmiyorsa, tek başına su içerek zayıflamak ne yazık ki mümkün değildir. Ancak diyet yaparken tokluk hissi yarattığı, metabolizmayı hızlandırdığı için su tüketmek tabii ki önemlidir. Ayrıca gün içinde vücuttan kaybedilen suyu yerine koymak için de yeterli miktarda su içmek gerekir.

:: Sağlık

Sağlık Bakanlığı’ndan Salgın Açıklaması

Sağlık Bakanlığı tarafından, geçmiş yıllardaki grip sezonları ile kıyasland...

Kaynak: AtakentHaber

Çocuklarda Tırnak Yeme Alışkanlığı

Tırnak yeme, çocukluk döneminde en sık karşılaşılan zararlı alışkanlıklarda...

Kaynak: AtakentHaber

Bağışıklığı Güçlendiren Besinler

Havaların soğumasıyla birlikte bağışıklık sistemimiz zayıflıyor ve hastalık...

Kaynak: AtakentHaber

Boğaz Ağrısını Geçirmek İçin Tavsiyeler

Kış mevsiminin kendisini iyiden iyiye göstermeye başlamasıyla hastalıklarda...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam