:: HABER DETAY

Seçimlerde Nerede Oy Kullanacağız?
Atakent Haber Reklam

Seçimlerde Nerede Oy Kullanacağız?


Bilindiği üzere; 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine ilişkin Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim takvimi açıklandı. Vatandaşlar seçmen sorgulaması yapmak üzere YSK’nın sitesine giriş yapmaya başladı. Ancak site henüz aktif olmadığı için ’Nerede oy kullanacağım?’ sorusuna henüz yanıt alınamıyor.

Yurt içi seçmen kütüğü listeleri 2 Mayıs Çarşamba günü saat 08.00’de askıya çıkacak. 12 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00’de askıdan indirilecek. Vatandaşlar internet üzerinden de nereden oy kullanacaklarını öğrenebilecek.

Oy kullanacak vatandaşlar hem e-devlet üzerinden hem de YSK’nın resmi sitesinden T.C Kimlik Numarası, Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl ve Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No gibi bilgileri girerek sorgulama yapabilecek. Açılan sayfada bilgileriniz ve hanenize kayıtlı olanların bilgileri çıkıyor.

Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce 30 Nisan’dan önce; Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden oy verme günü itibarıyla 18 yaşını dolduracak olan ve geçerli yerleşim yeri adresine sahip Türk vatandaşlarına ait bilgiler alınacak. Bu kapsamda alınan ölüm, vatandaşlığın kaybedilmesi veya kazanılması gibi olay bilgileri Yurt İçi Seçmen Kütüğü’ne işlenecek.

Muhtarlık bölgesi askı listeleri 2 Mayıs Çarşamba saat 08.00’de, muhtarlık bölgeleri esas alınarak ait oldukları mahalle veya köylerde halkın kolaylıkla görüp okuyabileceği yerlerde askıya çıkarılacak. Bu durum, YSK Başkanlığınca Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) aracılığıyla ilan edilecek.

İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, Muhtarlık Bölgesi askı listelerinin askıya çıkarıldığını aynı gün ve takip eden her iki günde bir belediye hoparlöründen duyurulmasını sağlayacak. Ayrıca, ücretsiz olmak kaydıyla; ilçede varsa mahalli gazete, televizyon ve radyo aracılığıyla da iki günde bir duyuru yapılacak.

‘Sınavla Öğrenci Alacak Okulların Listesi ’ başlıklı haberimiz için burayı tıklayın...


:: Atakent

Atakent’teki Sitelerde Cumhuriyetin 100.Yılı Etkinlikleri

Atakent Mahallesinde Cumhuriyetimizin 100. Yılı çerçevesinde birçok ücrets...

Kaynak: AtakentHaber

15 Şehitler Köprüsü Bu Gece Kapalı Olacak

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklama ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün 29...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geri Çekildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun otoyol ve köprü geçişleri...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geldi

Karayolları Genel Müdürlüğü, `Otoyol ve köprü ücretleri, 25 Ekim 2023 Çarşa...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam