:: HABER DETAY

Edirne Kakava Şenlikleri
Şahin Tercüme Reklam

Edirne Kakava Şenlikleri


İlkbaharı karşılamak için yapılan eğlencelerden biri olan Kakava Şenlikleri ve Hıdırellez Kutlamaları her yıl mayıs ayının 5. ve 6. günlerinde düzenlenmektedir.

Hıdırellez gününden 1 gün önce 5 Mayıs’ta genellikle Romanların oluşturduğu bir grubun katıldığı ve seyrine hemen hemen bütün Edirnelilerin geldiği Kakava eğlencesi yapılır. Akşam aralarından birini Çeribaşı seçerler. Oyunlar oynanır, çeşitli eğlencelerle güzel bir gün geçirilir. Eğlence dönüşü her sokak başında eski hasır yakılır. Yörede bu ateş üzerinden 3 kez atlamak uğur sayılır. Akşam herkes dileklerini yazıp niyet çömleğine atar.

Ertesi gün bütün Türkiye’de kutlanan Hıdırellez çok ilginç bir şekilde de Edirne’de de yapılır. O gün herkes sabahın erken saatlerinde kalkıp nehir kenarına giderler.

Ellerinde su kaplarıyla yüzlerini yıkarlar. Genç kızlar gelinlik veya en yeni elbiselerini giyerek Sarayiçi’nde söğüt dallarıyla yürüyüş yaparlar. Bazıları şafak vaktinde günahlardan arınmak, zinde kalmak ve yılın bereketli, bolluk içinde geçmesi için nehrin sularında yüzerler.

Koparılan söğüt dalları kapılara asılır. Akşamdan hazırlanan niyet çömleklerinin başlarına toplanıp maniler ve gerçekleşmesi dileğiyle niyetler söylenir.

‘Halkalı Uzunköprü Treni Hizmete Açıldı’ haberimiz için burayı tıklayın...


:: Genel

AKOM’dan Kar Yağışı Uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kent...

Kaynak: AtakentHaber

Marmara Denizi’nde Peş Peşe Depremler

Marmara Denizi, Gemlik Körfezi’nde 3.2, 3.3 ve 3.1 büyüklüğünde depremler m...

Kaynak: AtakentHaber

İstikbal Göklerdedir

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu SpaceX...

Kaynak: AtakentHaber

Akaryakıta ÖTV Zammı!

Akaryakıtta alınan ÖTV tutarı otomatik olarak, Türkiye İstatistik Kurumu’nu...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam