:: HABER DETAY

Atakent’i İlgilendiren Metrolarda Son Durum
Şahin Tercüme Reklam

Atakent’i İlgilendiren Metrolarda Son Durum


Atakent bölgesinde artan nüfus ve ana arterlerin yetersiz kalışından dolayı uzun senelerdir karayolu trafiğinden bunalıp, metroya da hasret kalan Atakentliler için metro güzergah ve süreleri ile ilgili AtakentHaber olarak özel bir haber dosyası hazırladık;

Atakent çevresinde o kadar çok metro kazısı yapılmaya başlandı ki; hangi kazı çalışmasının hangi metroya ait olduğu ile ilgili her semt sakinin doğal olarak kafası karışmakta.

Öncelikle Atakentlileri en kısa sürede rahatlacak olan hattın Marmaray Banliyö Hattı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Tüm hatlara kısaca bir göz gezdirmek gerekirse;

Marmaray Banliyö Hattı (T1)

İstasyonlar: Halkalı – Gebze Marmaray Yüzeysel Metro Hattı İstasyonlar: Halkalı – Mustafa Kemal – Küçükçekmece – Florya – Florya Akvaryum – Yeşilköy – Yeşilyurt – Ataköy – Bakırköy – Yenimahalle – Zeytinburnu – Kazlıçeşme (Marmaray) – Yenikapı (Marmaray) – Sirkeci (Marmaray) – Üsküdar (Marmaray) – Ayrılıkçesmesi (Marmaray) – Sögütlüçeşme – Feneryolu – Göztepe – Erenköy – Suadiye – Bostancı – Küçükyalı – İdealtepe – Süreyya Plajı – Maltepe – Cevizli – Atalar – Başak – Kartal – Yunus – Pendik – Kaynarca – Tersane – Güzelyalı – Aydıntepe – İçmeler – Tuzla – Çayırova – Fatih – Osmangazi – Darıca – Gebze

Resmi Açılış Tarihi: Aralık 2018

Beklenen Açılış Tarihi: Aralık 2018

Bu hattın tamamlanması ile birlikte Halkalı’dan Gebze’ye ulaşım 114 dakika sürecek ve metro toplamda 43 istasyona uğrayacak.

Avrupa Yakası’nda Halkalı’dan Kazlıçeşme’ye, Anadolu yakasında ise Söğütlüçeşme’den Gebze’ye kadar uzanacak olan Banliyö Sistemlerinin metro standartlarına kavuşturulması ve Marmaray ile entegre bir şekilde kesintisiz hale getirilmesi çalışmalarında sona yaklaşılmış durumda.

Hattın 2018’in Ağustos ayına kadar ray döşeme işlemleri, inşaat ve altyapı çalışmaları ve elektro mekanik sistemlerinin, Eylül sonu itibariyle de sinyal çalışmalarının tamamlanması planlanıyor. Aralık ayına kadar da yapılacak test sürüşleri sonrası 2018 Aralık ayı sonu itibariyle Halkalı’dan Gebze’ye kadar kesintisiz olarak ulaşım sağlanmış olacak. Proje ayrıca 15 farklı raylı sistem ile 11 istasyonda entegrasyon sağlayacak.

Ataköy-İkitelli Metro Hattı (M9) (Atakent 1.Etap-Mehmet Akif)

İstasyonlar: Ataköy, Yenibosna, Çobançeşme-Kuyumcukent, İhlas Yuva, Doğu Sanayi, Mimar Sinan, Hoca Ahmet Yesevi, Halkalı Caddesi (Atakent 1.Etap), Mehmet Akif (ArenaPark Karşısı) , Bahariye, Masko, İkitelli Sanayii

Resmi Açılış Tarihi: Mart 2019

Beklenen Açılış Tarihi: Aralık 2019

Seyahat süresini 19,5 dakikaya indirecek 13,5 kilometrelik hat, çift tüp tünel ve 12 istasyondan oluşuyor.

Günde 500 bin, saatte ise tek yönde 45 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip olan hat, Ataköy’e uzanacak Marmaray’ın Ataköy İstasyonu’ndan başlayıp, İkitelli Sanayi İstasyonu’nda bitecek.

Bağcılar Kirazlı-Halkalı Metro Hattı (M3-M1b)

İstasyonlar: Bağcılar-Kirazlı, Barbaros, Malazgirt, Mimar Sinan Caddesi, Fatih (Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi), Halkalı Merkez (Meydan) , Hastane (Acıbadem-M.A. Kalp) , Yarımburgaz , Halkalı (Marmaray)

Beklenen Açılış Tarihi: Şubat 2020

Beklenen Açılış Tarihi: Aralık 2020

Bilindiği üzere Yenikapı-Kirazlı Metrosu Halkalı’ya uzatılarak bu hatta sürücüsüz teknolojiye sahip yeni tren setleri alınacağı çok yakın bir zaman önce AtakentHaber sitemiz aracılığıyla duyurulmuştu.

Kirazlı-Halkalı hattı 2020 yılı sonunda ve bu hattan önce yapımına başlanan Bakırköy İDO-Kirazlı bölümü ise 2019 sonunda hizmete alınacak.

Halkalı-Yenikapı hattında ulaşım 39 dakika olacak

13 istasyonu bulunan Kirazlı-Yenikapı metrosu Halkalı’ya uzatılınca 8 durak daha eklenecek. Metronun toplam hat uzunluğu 24 kilometreye ulaşacak.

Hattın tamamlanması ile birlikte Halkalı ile Bağcılar Kirazlı arası 14 dakikaya inecek. Halkalı-Yenikapı hattında ulaşım 39 dakika olacak.

(Mecidiyeköy-Mahmutbey) / Mahmutbey-Halkalı / (Halkalı-Esenyurt Metro Hattı) (M7) (TemaPark, KSS Hastanesi)

İstasyonlar: Mahmutbey, Bölge Parkı, Mehmet Akif, Toplu Konut, Tema (Tema Park), Hastane (KSS Hastanesi), Tahtakale, Ispartakule, Bahçeşehir, Esenkent, Ardıçlı, Esenyurt Meydan

Mecidiyeköy - Mahmutbey Etabı Açılış Tarihi: Aralık 2018

Mahmutbey - Halkalı Etabı Açılış Tarihi: Aralık 2019

Halkalı - Esenyurt Etabı Açılış Tarihi: Aralık 2021

Metro hattının Mecidiyeköy-Mahmutbey etabı 2018 yılı sonuna kadar 4 istasyon olarak hizmete girecek. Mahmutbey Halkalı etabının ise yer teslimi 2017 ayında gerçekleşti ve Aralık ayında inşaat çalışmaları başladı ve hızla devam ediliyor. Son etap olan Halkalı Esenyurt etabı ile ilgili Başakşehir ilçesi üzerindeki istasyonlar netleştikten sonra çalışmalara başlanılacağı öğrenildi.

18,50 km uzunluğunda 12 istasyondan oluşacak metro hattı, Bağcılar, Küçükçekmece, Başakşehir, Avcılar ve Esenyurt ilçelerinde saatte tek yönde 70 bin kişiye hizmet verecek. Kabataş’a kadar uzanacak hattın tamamı 10 ilçeye birden hizmet verecek.

Sefaköy - Başakşehir Metro Hattı Daha önce Sefaköy- Başakşehir Havaray projesi iptal edilmişti. Bu hattın metro olarak yapılması için gerekli projeler hazırlandı ve Sefaköy - Başakşehir arasında artık havaray olarak değil, metro olarak yapılacak. Bu hattın ihalesinin 2018 yılı içerisinde yapılacağı öğrenildi.

‘ Sürücüsüz Metro Hattı Halkalı’da’ haberimiz için burayı tıklayın...


:: Atakent

15 Şehitler Köprüsü Bu Gece Kapalı Olacak

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklama ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün 29...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geri Çekildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun otoyol ve köprü geçişleri...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geldi

Karayolları Genel Müdürlüğü, `Otoyol ve köprü ücretleri, 25 Ekim 2023 Çarşa...

Kaynak: AtakentHaber

29 Ekim’de Bazı Metrolar Ücretsiz Olacak

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyl...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam