:: HABER DETAY

Hindistan Cevizi Yağının 14 Farklı Kullanımı
Atakent Haber Reklam

Hindistan Cevizi Yağının 14 Farklı Kullanımı


Hindistancevizi yağı doğanın bize sunduğu mucize bir ürün. Cilt bakımından yemek yapımına, ev temizliğinden oda kokusuna kadar birçok alanda harikalar yaratıyor.

İşte size farklı alanlarda kullanılan Hindistancevizi yağının kullanımı hakkında pratik bilgiler:

1- Tencere ve tavalarınız ışıldasın
Dökme demirden yapılan tüm ürünler, ilk günkü özelliğini korumak için bakıma ihtiyaç duyar. Bitkisel yağ ya da margarin yerine Hindistan cevizi yağı kullanarak, tencere ve tavalarınızın yüzeyini uzun yıllar boyunca koruyabilirsiniz.

2- Ahşap mutfak eşyalarınız koruma altında
Mutfakta ahşap ürünler kullanmayı sevenlerdenseniz, bu taktik çok işinize yarayabilir. Tahta kaşık, kesme tahtası ve daha birçok ahşap mutfak eşyanızı temizledikten sonra Hindistan cevizi yağı ile ovalayıp bir süre bekletirseniz, daha uzun süre parlak ve yeni gibi kalmasını sağlayabilirsiniz.

3- Mutfak robotu ve küçük motorlu ürünler
Mutfak robotlarının mekanizması sorunsuz çalışmak için bakıma ihtiyaç duyar. Hindistan cevizi yağıyla küçük motorlu ürünlerinizi yağlayarak, daha iyi çalışmalarını sağlayabilirsiniz. Böylece kötü kokulu yağları kullanmak yerine, sorunu doğal yoldan çözebilirsiniz.

4- Deri ürünlerin bakımı
Evinizdeki deri döşemeler ya da giysilerinizin bakımı için, Hindistan cevizi yağı çok iyi bir seçim. Hem hoş kokusu hem parlaklık katan dokusu hem de yüksek bakım özelliği sayesinde, deri kaplamalarınız hiç olmadığı kadar iyi görünecek ve yıllara meydan okuyacak.

5- Fermuar sorununa çözüm
Daha önce takılan fermuarlarınıza krem / vazelin gibi ürünler kullanmayı muhtemelen denemişsinizdir. Fakat bu ürünler kısa süreli çözüm sağlarken, Hindistan cevizi yağı çok daha etkili sonuçlar sağlar. Bu mucizevi yağı bozuk fermuara sürün ve ileri geri hareket ettirin. İşte düzeldi!

6- Banyonuzdaki tropikal esinti
Hindistan cevizi yağının diğer yağlara göre daha aromatik ve baskın bir kokusu vardır. Bu özelliğinden yararlanarak, Hindistan cevizi yağını banyonuzdaki kötü kokuları bastırmak için kullanabilirsiniz. Banyonuzda bulunan mumlara birkaç damla yağ damlatmak pratik bir çözüm. Ancak siz daha yaratıcı çözümlerden hoşlanıyorsanız, bu yağı kullanarak kendi mumunuzu yapabilir ve daha yoğun bir koku elde edebilirsiniz.

7- Musluklar parlasın
Hindistan cevizi yağı, iyi bir metal parlatıcıdır. Musluklarınızı ve diğer metal döşemelerinizi bu yağ ile silerek, parlak bir görünüm elde edebilirsiniz.

8- Duş kalıntıları uçup gitsin
Duş kabininizin pırıl pırıl olması için her şeyi denediniz ama yine de biriken lekelerden kurtulmanın yolunu bulamadınız mı? Hindistan cevizi yağı duşta da mucize yaratıyor ve duş kalıntılarını sizin için temizliyor. Denemeye değer.

9- Ahşap eşyaların bakım saati
Mutfaktaki ahşap eşyalarınızda olduğu gibi, evinizin her yerindeki ahşap mobilyalarınız için Hindistan cevizi yağı bakımını uygulayabilirsiniz. Böylece ahşap mobilyalarınız daha bakımlı ve yeni gibi görünürken, evinizi hoş bir koku saracak.

10- Yapışkan maddelere elveda
Yeni aldığınız ama etiketini bir türlü çıkaramadığınız bir ürün ya da çocuğunuzun etrafa yapıştırdığı sakızı görünce ne yapacağınızı bilemiyor musunuz? Onun da çözümü Hindistan cevizi yağında. Sadece sürün ve mucizeye tanık olun. Halı ve kumaşta kullanmadan önce kumaşın iz tutup tutmadığını test etmeniz gerekir.

11- Toz almanın yeni yolu
Bir miktar Hindistan cevizi yağı, tozun kolay çıkmasına ve tozlanmanın gecikmesine yardımcı olur. Temizlik ritüelinize bir yenisini daha eklemeye hazır olun.

12- Kapı gıcırtısına son
Gıcırdayan kapılar can sıkar. Farklı yağlarla bu gıcırdama önlenebilir fakat diğer yağlardan daha koyu bir kıvama sahip olan bu yağ, gıcırtılara karşı kesin çözümdür.

13- Pas lekeleri uçup gitsin
Pas lekelerinin bahçenizin güzelliğini gölgelemesine ve sağlığınızı tehdit etmesine izin vermeyin. Bir miktar Hindistan cevizi yağı ile ıslatılmış bez yardımıyla paslı bölgeleri temizleyerek, paslardan kurtulabilirsiniz.

14- Bahçe makineleri ve bisikletler durmasın
Çim biçme makinenizin sorunsuz çalışması ve bisikletlerinizin zincir bakımları için, Hindistan cevizi yağı iyi bir tercih olabilir. Burada dikkat etmeniz gereken konu, yağı ince bir tabaka halinde sürmektir. Dışarıda bulunan eşyalarınız soğuk havayla temas ettiğinden, bu durum yağın katılaşmasına ve araçların kullanımını aksatmasına neden olabilir.

:: Genel

AKOM’dan Kar Yağışı Uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kent...

Kaynak: AtakentHaber

Marmara Denizi’nde Peş Peşe Depremler

Marmara Denizi, Gemlik Körfezi’nde 3.2, 3.3 ve 3.1 büyüklüğünde depremler m...

Kaynak: AtakentHaber

İstikbal Göklerdedir

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu SpaceX...

Kaynak: AtakentHaber

Akaryakıta ÖTV Zammı!

Akaryakıtta alınan ÖTV tutarı otomatik olarak, Türkiye İstatistik Kurumu’nu...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam