:: HABER DETAY

WhatsApp Neden Çöküyor
Atakent Haber Reklam

WhatsApp Neden Çöküyor


WhatsApp uygulamasının çöktüğü haberlerini son günlerde daha sık duymaya başladık. Bu çökmeye bir güvenlik açığının neden olduğu duyuruldu. Apple’ın iMessage‘daki açığına benzeyen bu açık şu şekilde çalışıyor. Gönderilen mesajda boşluklara gizlenen özel karakterler yer alıyor. Oldukça uzun olan mesajın tamamını görüntülemek için “daha fazla oku” seçeneğine tıklanması gerekiyor. Eğer kullanıcı bu seçeneğe tıklarsa, WhatsApp veya kullandığı telefona bağlı telefonu çökebiliyor.

Facebook’un bünyesinde yer alan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, iOS platformundaki uygulamasını yeni özellikler ile güncellemişti. Bu güncellemeden sonra WhatsApp‘ın Android sürümünde büyük bir açık olduğu ortaya çıktı. WhatsApp, bu açık yüzünden çöküyor ve kullanılmaz hale geliyor.

Android için WhatsApp uygulamasında gönderilen bir mesaj yüzünden, uygulama geçici bir süre kullanılmaz hale geliyor. Hatta bu sorun bazı Android telefonları derinlemesine etkiliyor ve telefonun kullanılmasını bile engelleyebiliyor.

Henüz WhatsApp cephesinden konuyla ilgili bir açıklama gelmedi. Ancak tahminlere göre; WhatsApp çok kısa bir süre içerisinde bir güncelleme yayınlayacak ve açığı kapatacak.

Yeni güncellemeler gelene kadar şimdilik güvenlik önlemi olarak uzun mesajlarda “daha fazla oku” seçeneğini kullanmayabilirsiniz.

:: Teknoloji

Apple’dan Süpriz Geri Ödeme

Apple, performans yavaşlatmasına gittiğini kabul ettiği, eski model iPhone ...

Kaynak: AtakentHaber

İnternetini Paylaşanlara Hapis Cezası Şoku!

Yargıtay, sosyal medya hesabı üzerinden hakaret içerikli paylaşımda bulunan...

Kaynak: AtakentHaber

Elektrik Süpürgesi Devi Otomobil Üretiyor

İngiliz teknoloji şirketi Dyson, bir süredir planladığı elektrikli otomobil...

Kaynak: AtakentHaber

Whatsapp, Instagram ve Facebook’ta Sıkıntı Devam Ediyor

Sosyal medyada sona mı gelindi? Son aylarda yüksek çözünürlüklü video payl...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam