:: HABER DETAY

SüperLig İflas Ediyor!
Şahin Tercüme Reklam

SüperLig İflas Ediyor!


Türkiye SüperLigi’nde kurdaki artıştan dolayı kulüplerin kaybı büyük. Türkiye Futbol Federasyonu yabancı menşeili yayıncı kuruluştan dolar bazında ödeme alıp, kulüplere TL bazında ödeme yaprak bir anlamda haksız kazanç elde ediyor, bunun kulüplerce sorgulanması lazım!

Ayrıca kulüpler gereğinden fazla harcama yaprak bir anlamda SüperLig’in marka değerini arttırmakta ve yıldız bolluğundan en fazla yayıncı kuruluşlar faydalanmakta. Buradan doğan açığın bir kısmının da yayıncılara yansıtılması kulüpler açısından zaruri bir hal almıştır.

Tabii tüm bu detayları kurcalama nedenimizin temelinde kulüplerin boylarını aşan finansal borçları yatmakta.

Peki kulüpler sütten çıkmış ak kaşık mı? Tabii ki hayır. Kulüpleri ve futbol sistemini çevreleyen ve kolay haksız kazanç peşinde koşan menajer ve yöneticiler bu finansal sonuçların başlıca sorumlularıdır.

Ayrıca tüm bu düzene ayak uyduran futbolcular da yok değil! Sezonlar boyu çalışmak yerine yatmayı tercih edip, kulüpler ile olan sözleşmelerinden doğan haklarını sonuna kadar arayan futbolcu ve benzer şekilde kendini kovdurtup tazminat alma peşinde koşan teknik direktörler de sistemin çökmesinde baş aktörler olarak göze çarpmaktadır.

Peki bu nasıl düzelir? TFF kulüplerin elden çıkarmak istediği ancak göndermekte zorlandığı futbolcular için bir havuz oluşturabilir ve kulüpler de bu oyuncuları sezon bitiminde havuzda listeleterek oyunculara daha kolay alıcı bulabilme şansına erişebilirler. Bonservislerin neye göre tespit edileceği konusunda çalışmalar yapılabilir. Belki bu bonservis bedellerinin düşürülmesinde TFF’nin elinde biriken haksız sponsor geliri ve lig yayın gelir kazancı fazlalıkları da kullanılabilir.

Bu şekilde kulüpler daha şeffaf bir şekilde yönetici ya da menajer kaprisi ile uğraşmaksızın talip oldukları oyuncuları daha düşük maliyetlerle satın alabileceklerdir.

Tüm bunlar yapılırken har vurup harman savuran yönetimler de uygulanacak Finansal Fair Play kuralları çerçevesinde daha sıkı denetlenerek mali disiplin sağlanmalıdır.

Yoksa her şeyi devletten bekleyen bir futbol ligi modeli iflas etmeye ya da yabancılara satılmaya mahkumdur!

:: Spor

Filenin Sultanları İçin Olimpiyatlar Macerası Başlıyor

2023 CEV Milletler Ligi ve Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda şampiyo...

Kaynak: HabetTürk

Down Sendromlu Futsal Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu!

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu bünyesindeki Down Sendromlu Futsal ...

Kaynak: AtakentHaber

Genç Yüzücü Dünya Şampiyonu!

Milli sporcu Kuzey Tunçelli, İsrail’de düzenlenen Dünya Gençler Yüzme Şampi...

Kaynak: AtakentHaber

Şampiyon Filenin Sultanları!

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2023 CEV Avrupa Şampiyonasında çekişmeli ...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam