:: HABER DETAY

Parlak ve Sağlıklı Saçlar için Bakım Maskeleri
Şahin Tercüme Reklam

Parlak ve Sağlıklı Saçlar için Bakım Maskeleri


Her bayan ipek gibi güzel, parlak ve sağlıklı saçlara sahip olmak ister. Sağlıklı saçın dış tabakası, saçı nemli ve parlak tutmak için doğal bir yağ içerir. Bu katman hasar gördüğü zaman saçınız donuk, sağlıksız ve kuru görünür. Evde uygulayacağınız pratik saç bakım maskeleri ile saçınıza daha sağlıklı bir görünüm verebilirsiniz. İşte bu maskelerden bazılarının tariflerini bu haberimizde bulabilirsiniz.

1. Tarif

Yumurta Akı
Zeytinyağı
Bal
Saç Bonesi

Bir yumurta beyazı, bir çorba kaşığı zeytinyağı ve bir miktar balı, pürüzsüz bir macun kıvamı elde edene kadar çırpın. Saçınızı hafifçe ıslatın, nemli hale gelen saç ve saç derisine uygulayınız. Bone takıp 30 dk. bekleyiniz. Ardından soğuk su ile saçları yıkayın, şampuanlayın ve durulayın.

2. Tarif

Yumurta Akı
Badem Yağı
Yoğurt
Saç Bonesi

İki yumurtayı köpürene kadar çırpın. 2 yemek kaşığı badem yağı ve yarım bardak yoğurt ekleyin. Saç ve saç derisine uygulayınız. Bone takıp 30 dk. bekleyiniz. Ardından soğuk su ile saçları yıkayın, şampuanlayın ve durulayın.

3. Tarif

Katı Hindistan Cevizi Yağı
Saç Bonesi
Şampuan

Katı Hindistan Cevizi Yağını cezvede ısıtıp ılık hale getirin. Hindistan Cevizi Yağı, yıpranmış saçlara gereken nemi geri kazandırır ve ışıltılı bir görünüm verir. Saça kökten uca ılık Hindistan Cevizi Yağını sürün. Bone takıp 30 dk. bekleyiniz. Ardından saçları yıkayın, şampuanlayın ve durulayın.

4. Tarif

Bal
Su

Balın saça faydası saymakla bitmez. Bal kepeği giderir, dökülmeleri önler, yıpranma ve kırıkları onarır, saçı nemlendirip parlaklık kazandırır. İki su bardağı ılık su ile iki çorba kaşığı balı karıştırın. Bir sprey şişesine karışımı koyun. Saçınıza bu spreyi uygulayın. 5 dk. boyunca kafa derisine ve saçlarınıza masaj yapın ve 15 dk. bekletin. Daha sonra ılık suyla durulayın.

5. Tarif

Yoğurt
Tarak
Bone

Yoğurt saçınızı yoğun şekilde nemlendirir. Saçınızın yumuşak, pürüzsüz ve parlak olmasını sağlar. Öncelikle geniş dişli bir tarakla saçınızı tarayın. Daha sonra tüm saç üzerine, saçınızı miktarı ve gürlüğüne göre sadece yoğurt sürün. Bone takıp 30 dk. bekleyiniz. Ardından saçları yıkayın, şampuanlayın ve durulayın.

:: Bakım

İstenmeyen Tüyler için Bitkisel Çözüm

İstenmeyen tüyler, adı üstünde pek de memnun olduğumuz tüyler değil. ...

Kaynak: Mylifestyle

Bebek gibi bir cilt için...

Güzellik ve genç görünümün oldukça değerli olduğunu söyleyen Dermatoloji Uz...

Kaynak: HT Hayat

Vişne suyu iyi uyutuyor!

Vişne suyunu herkes sever mi bilinmez ama İngiliz bilim insanları vişne suy...

Kaynak: HaberTürk

Saçlar neden beyazlar!

Uzmanlar saçlarda ağarmaya neden olan maddeyi buldu... Saçların ...

Kaynak: AA

SiparisYolda.com Reklam