:: HABER DETAY

Ne Kadar Emekli Maaşı Alırım?
Atakent Haber Reklam

Ne Kadar Emekli Maaşı Alırım?


Bugün emekli olsanız ne kadar maaş alacağınızı hesaplayabilmek çok da zor değil. Bunun için belirli şartları yerine getirmiş olmanız gerekiyor. Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım sorusunun yanıtını alabilmeniz için 4A kapsamında sigortalıysanız SGK’nın internet sayfasında bulunan ‘Emekli Maaşı Hesaplama’ robotu ile ya da 4B kapsamında sigortalıysanız Turkiye.gov.tr adresinde emeklilik bölümünde Maaş Hesaplama başlığından bazı bilgilerinizi girerek emeklilik maaşınızı tahmini olarak hesaplatabilirsiniz.

İşte, emeklilik maaşı sorgulama hakkında detaylar.

4A (SSK) KAPSAMINDA SİGORTALILAR İÇİN TAHMİNİ MAAŞ HESAPLAMA

SGK’nın internet sayfasında bulunan ‘Emekli Maaşı Hesaplama’ robotuyla emeklilik maaşınızı hesaplayabilirsiniz. SSK maaş sorgulama işlemleri için uygulama formunu doldurmanız gerekecektir. Aşağıda yer alan linkte TC kimlik numarası, SSK sicil numarası, baba adı, nüfus il, doğum tarihi gibi bilgilerin talep edildiği bu formu eksiksiz dolduran vatandaşlar, emeklilikte ne kadar maaş alabileceklerini hesaplayabilirler.

https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/

4B (BAĞKUR) KAPSAMINDA SİGORTALILAR İÇİN TAHMİNİ MAAŞ HESAPLAMA

Öncelikle aşağıda yer alan adresten E-Devlet Sitesine giriş yapmanız gerekiyor. Açılan sayfada T.C. kimlik numaranız ile E-Devlet şifrenizi giriniz. Yönlendirildiğiniz sayfada Kurumu kısmından esnaf mısınız yoksa tarımla mı uğraşıyorsunuz onu seçin. Daha sonra Sorgula seçeneğine tıklayarak işleminizi tamamlayın.

https://www.turkiye.gov.tr

PEKİ EMEKLİ MAAŞI NEYE GÖRE HESAPLANIR?

Emekli maaşınız çalıştığınız süre, ödediğiniz prim miktarı gibi pek çok spesifik kritere göre hesaplanmakta. Uzun süre çalışan ve yüksek prim ödeyen sigortalıların görece daha fazla maaş aldığını gözlemlemekteyiz. Ocak ve Temmuz aylarında enflasyon farkına göre yılda iki kez zamlanan emekli maaşları hak sahibinin istediği herhangi bir banka şubesine yatırılabiliyor.

‘Yıllık İzin Süreleri Hakkında Merak Ettikleriniz’ haberimiz için burayı tıklayın...


:: Genel

Marmara Denizi’nde Peş Peşe Depremler

Marmara Denizi, Gemlik Körfezi’nde 3.2, 3.3 ve 3.1 büyüklüğünde depremler m...

Kaynak: AtakentHaber

İstikbal Göklerdedir

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu SpaceX...

Kaynak: AtakentHaber

Akaryakıta ÖTV Zammı!

Akaryakıtta alınan ÖTV tutarı otomatik olarak, Türkiye İstatistik Kurumu’nu...

Kaynak: AtakentHaber

Beklenen Asgari Ücret Zammı Belli Oldu

Milyonlarca çalışanın nefeslerini tutup beklediği 2024 yılı asgari ücret za...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam