:: HABER DETAY

Çocukların Yaz Tatilinde Okuyabileceği Kitap Önerileri
Atakent Haber Reklam

Çocukların Yaz Tatilinde Okuyabileceği Kitap Önerileri


Okullar bitince upuzun bir yaz başlar ve çocukların kendilerine ayıracak bu koca dönemde nelerle uğraşacağı veliler için bir soru işareti halini alır. Belki ilham verir umuduyla sizlere, çocukların yaz tatilinde okuyabilecekleri bir dizi kitap önerisi hazırladık.

Güneşi Bile Tamir Eden Adam - Behiç Ak

Behiç Ak, çocukları tüketim çılgınlığı üzerine düşündürüyor!
Adanın ciğercisi Muammer Bey çok iddiacı ve alıngan biridir. Öyle ki, kardeşi çalışkan tamirci Kadir Bey’e de küsmüştür. Oysa her tür eşyayı, hatta kırık kalpleri bile onaran tamircinin bundan haberi yoktur. O, adalıların bozulan ne kadar eşyası varsa onarmakla uğraşır, eskileri değerlendirir, eşyaların geçmişini anlatır durur. Ancak, beyaz eşya satıcısı ve nalbur kazançlarına engel olan tamirciden hiç hoşlanmazlar. Adalılar da eski eşyadan bıkmış, yeni şeylere sahip olmak istemektedirler. Sonunda tamirciyi adadan uzaklaştırmaya karar verirler. Ama nasıl?..

Ben Bir Gürgen Dalıyım- Hasan Ali Toptaş

Hasan Ali Toptaş `çocuk aklı`nın hikmet dolu bilincini bir gürgen dalına tercüme ediyor ve insanlığımıza onun gözüyle bakmamızı sağlıyor.
Ben Bir Gürgen Dalıyım; yemyeşil umutların, horgörülen ufukların, kaybedilen zamanların, bitmeyen zulüm çarklarının, ama asla sönmeyen bir inancın hikâyesi…
`Herhâlde beni tuhaf bir kuşa benzetmişlerdi. Belki de onların gözünde, masallardan çıkıp gelmiştim ben, ne yapacağımı kestiremeden, köyün üstünde öylece, kendi hızımın içinde kaybolmuşçasına uçup duruyordum. Ola ki başka bir masala gidecektim ama, henüz o masal yaratılmamıştı. Bu yüzden, oralarda oyalanıp vakit geçiriyordum.`

Nar Düştü Kar Üstüne- Refik Durbaş

`İçinizdeki, kalbinizdeki çocuk ve çocukluğunuz kimle konuşur?`
Refik Durbaş, çocuktan, çocukluğun temel haklarından, dertlerinden, sevgiden ve güneşli çocukluklardan bahsediyor şiirlerinde. Dili ustaca kullanan şair, çocuk ruhuna hitap eden bu şiirlerle kâh güldürecek kâh düşündürecek.

Dört Kardeştiler- Gülten Dayıoğlu

Dört Kardeştiler, ana babalarını art arda yitiren dört kardeşin kendi başlarına ayakta durma çabalarını anlatmaktadır. Renkli bir köy ortamında geçen romanda, sevgi ve özveriye dayalı kardeşlik başları, şaşırtıcı ve zaman zaman da duygu yüklü serüvenlerle kaleme alınmıştır.
Usta yazar Gülten Dayıoğlu dostluk, kardeşlik, dayanışma, özveri gibi kavramlarla zenginleştirdiği romanıyla çocuklara oldukça duygusal ve heyecanlı anlar yaşatıyor.

Broca Sokağı Hikayeleri-Pierre Gripari

Yaşlı bir cadı güzelleşmek uğruna neler yapar? Evlenmek isteyen bir dev sevgilisinin boyuna inebilir mi? Ayakkabılar birbirine aşık olursa ne olur? Ölümsüz bir adamın Lustucru gibi komik bir ismi varsa tarihe nasıl geçer? Bir hayalet, hayalet olduğunu nasıl anlar? Musluğu açtığınızda bir periyle karşılaşırsanız ne yaparsınız? Broca Sokağı işte böyle çılgın sorularla dolu, deli dolu bi’ yer!

Matilda- Roaldh Dahl

Matilda, kitap okumaya karşı doyulmaz bir iştahı olan çok zeki, olağanüstü bir kızdır. Üç yaşına geldiğinde evdeki gazete ve dergileri inceleyerek kendi kendine okumayı öğrenmiştir. Dört yaşına geldiğinde köy kütüphanesindeki tüm kitapları bir çırpıda bitirmiştir. Anne-babası Bay ve Bayan Wormwood ise onun işe yaramaz bir baş belası olduğunu düşünmektedir. Onların yalnızca televizyon izlemekle ve insanları aldatarak para kazanmakla ilgili olduklarını gören Matilda, anne-babasını cezalandırmaya karar verir. Kendisine her kötü davrandıklarında şu ya da bu şekilde buna bir karşılık verecektir. Bu zeki, sevimli küçük kız çok geçmeden doğaüstü güçleri olduğunu da keşfedecektir. Bu güçler yalnızca evde değil, Matilda ve sınıf arkadaşlarının gelmiş geçmiş en korkunç başöğretmen olan Bayan Trunchbull’la başa çıkarken de çok işine yarayacaktır.

‘Kötü Karneden Ebeveynler de Sorumlu Kötü Karneden Ebeveynler de Sorumlu ’ haberimiz için burayı tıklayın...


:: Etkinlik

Hayal Kahvesi Atakent’te Bu Hafta

Müzikte sınırları, tarzları, kuralları dışlayan, kendini sadece “özgür bir ...

Kaynak: AtakentHaber

Hayal Kahvesi Atakent’te Bu Hafta

Usta sanatçı Ümit Besen, Pamela ile birlikte Hayal Kahvesi Atakent sahnesin...

Kaynak: AtakentHaber

’’Rock Müzikaller’’ yeniden Harbiye Açıkhava’da

’’Rock Müzikaller’’ 24 Eylül Pazartesi günü saat 21:00’ de bol starlı ve gü...

Kaynak: AtakentHaber

İstanbul Modern Geçici Mekanına Taşınıyor

Yaklaşık 14 yıldır Karaköy’deki 4 numaralı Antrepo’da faaliyetlerini sürdür...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam