:: HABER DETAY

LGS Sınav Sonuçları Açıklandı!!!
Atakent Haber Reklam

LGS Sınav Sonuçları Açıklandı!!!


2018 LGS sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Nitelikli bir liseye yerleşebilmek için sınava katılan öğrenciler, tercih işlemlerini yapabilmek için sonuçları merakla bekliyordu. TEOG’un kaldırılmasının ardından yeni sistem olarak 2 Haziran’da gerçekleştirilen Liseye Geçiş Sınavı’nın (LGS) sonuçları açıkladı. Şimdi sıra tercihlerde. Adaylar sonuçlarını öğrendikten sonra tercih işlemlerini gerçekleştirecek.

LGS SINAV SONUÇLARI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

2 Haziran’da yapılan LGS’nin birinci bölümü sözel, ikinci bölümü ise sayısal alandan yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı LGS sınav sonuçlarını açıklayarak öğrencilerin meraklı bekleyişini sona erdirdi.

LGS sınav sonuçlarına, Milli Eğitim Bakanlığı’nın http://sonuc.meb.gov.tr adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Ortaöğretim kurumlarına; resmi ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve geçici eğitim merkezlerini (GEM) bitiren öğrenciler, kayıt alanı, bilgi, beceri ve yetenekleri doğrultusunda sınavlı veya sınavsız olarak yerleştirilecek.

Merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına ise puan üstünlüğüne göre, tercihleri doğrultusunda Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü yapacak. Merkezi sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği halinde, Ortaokul Başarı Puanı’na (OBP), öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana, 8. 7. ve 6. sınıflardaki yıl sonu başarı puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirme yapılacak. Merkezi sınav ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre yerleştirme yapılacak.

‘Sınavla Öğrenci Alacak Liselerin Listesi’ haberimiz için burayı tıklayın...


:: Atakent

15 Şehitler Köprüsü Bu Gece Kapalı Olacak

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklama ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün 29...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geri Çekildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun otoyol ve köprü geçişleri...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geldi

Karayolları Genel Müdürlüğü, `Otoyol ve köprü ücretleri, 25 Ekim 2023 Çarşa...

Kaynak: AtakentHaber

29 Ekim’de Bazı Metrolar Ücretsiz Olacak

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyl...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam