:: HABER DETAY

Çocuğunuz Ağzı Açık mı Uyuyor
Şahin Tercüme Reklam

Çocuğunuz Ağzı Açık mı Uyuyor


Çocuklarda burun tıkanıklığı, ağzı açık uyuma, horlama, sık üst solunum enfeksiyonu geçirme şikayetlerinin geniz eti hastalığının işareti olduğunu belirten uzmanlar, geniz eti ve bademcik hastalıklarının toplumda sık görülen sağlık problemleri olduğunu belirtiyorlar.

Burunun gerisinde geniz denilen bölgede yer alan lenf dokusu kümesi olan geniz eti bademcikler ve dil kökü bademcik dokusu ile birlikte bir koruyucu lenf halkası meydana getiriyor. Özellikle çocuklarda sık görülen geniz eti çocukların sık hastalanmasına neden olurken tedavi edilmediği takdirse ise işitme kaybına yol açabiliyor.

Her çocukta geniz eti şikayeti olmadığı gibi solunum sistemiyle alakalı anonimlere bağlı olarak bazı çocuklada geniz eti daha büyük olabiliyor. Geniz eti olan çocuklarda burun tıkanılıklığı, ağzı açık uyuma, horlama, sık üst solunum enfeksiyonu geçirme şikayetleri oluyor. Sık sık enfeksiyon geçirdikleri için beslenmeleri bozuluyor. Kulak enfeksiyonları, kulak akıntısı, işitme azlığı oluyor.

Geniz etinin tespitinde fiziki muayene ve burun muayenesi yapılıyor. Endoskopik aletlerle genze bakılıyor. Beraberinde işitme problemi var mı diye işitme testi yapılarak değerlendiriliyor. Eğer burun tıkanıklığı çok fazla ise geniz eti ameliyatı gerekli olabiliyor. Ama burun tıkanıklığı az ise ve beraberinde kulak enfeksiyonları şikayeti yoksa medikal tedaviler verilip hasta takip edilir.

:: Sağlık

Sağlık Bakanlığı’ndan Salgın Açıklaması

Sağlık Bakanlığı tarafından, geçmiş yıllardaki grip sezonları ile kıyasland...

Kaynak: AtakentHaber

Çocuklarda Tırnak Yeme Alışkanlığı

Tırnak yeme, çocukluk döneminde en sık karşılaşılan zararlı alışkanlıklarda...

Kaynak: AtakentHaber

Bağışıklığı Güçlendiren Besinler

Havaların soğumasıyla birlikte bağışıklık sistemimiz zayıflıyor ve hastalık...

Kaynak: AtakentHaber

Boğaz Ağrısını Geçirmek İçin Tavsiyeler

Kış mevsiminin kendisini iyiden iyiye göstermeye başlamasıyla hastalıklarda...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam