:: HABER DETAY

Kanal İstanbul’da Plan Değişti!
Atakent Haber Reklam

Kanal İstanbul’da Plan Değişti!


İlçemizi yakından ilgilendiren ve geçtiğimiz aylarda güzargahı kesinleşen Kanal İstanbul’un planında yapılan tadilat ile 30 milyarlık tasarruf sağlandı. Değişikliğe göre 400 metre olarak planlanan kanal genişliği 275’e iniyor.

Kamuoyunda Çılgın Proje olarak bilinen Kanal İstanbul’un güzargahı Küçükçekmece- Sazlıdere- Durusu koridoru olarak belirlenmişti. Güzergahın 12 kilometresi Sazlıdere, 8 kilometresi ise Küçükçekmece Gölü’nden geçmekte. Yapılan tadilatla ayrıca 6 olan köprü sayısı da talep üzerine 7’ye çıkartıldı.

İhalesi yıl sonunda yapılacak olan projede kanal derinliğine bağlı olarak çıkması beklenen 1,5 milyar metreküp hafriyat da böylece 900 bin metreküp seviyelerine inmiş olacak. Bilindiği üzere projeden çıkan hafriyatla Marmara Denizi ve Karadeniz’e 3 grup ada yapılması planlanıyordu. Hafriyatın bir kısmının ise yapılacak Millet Bahçeleri için kullanılması bekleniyor.

Toplam 20 milyar euroluk bir ekonomi yaratması beklenen Kanal İstanbul projesinin idaresi için de yeni yapılanmaya gidilecek. Buna göre projeyi yürütmek için Kanal İstanbul İdaresi Başkanlığı (KİB) kurulacak.

İnşaatının 5 yılda tamamlanması beklenen proje tamamlandığında 350 DTW büyüklüğündeki gemilerin bile geçişi için uygun olacak. Ekonomik ömrü ise 100 yıl olacak.

‘Kanal İstanbul’dan Çıkacak Hafriyatla Yapay Adalar Yapılacak’ haberimiz için burayı tıklayın...


:: Atakent

15 Şehitler Köprüsü Bu Gece Kapalı Olacak

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklama ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün 29...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geri Çekildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun otoyol ve köprü geçişleri...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geldi

Karayolları Genel Müdürlüğü, `Otoyol ve köprü ücretleri, 25 Ekim 2023 Çarşa...

Kaynak: AtakentHaber

29 Ekim’de Bazı Metrolar Ücretsiz Olacak

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyl...

Kaynak: AtakentHaber

Sanal Saha Reklam