:: HABER DETAY

Devrilen Halkalı Treninde Çok Sayıda Ölü Ve Yaralı Var
Atakent Haber Reklam

Devrilen Halkalı Treninde Çok Sayıda Ölü Ve Yaralı Var


Uzunköprü-Halkalı seferini yapan yolcu treni Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi yakınlarında raydan çıktı, 5 vagon devrildi. Başbakan Yardımcısı Akdağ, kaza sonucunda 24 vatandaşın yaşamını yitirdiğini duyurdu. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan kazada ihmal var mı sorusuna yanıt verdi. Arslan, `Rayların son kontrolü Nisan ayında yapıldı. Aşırı yağış nedeniyle menfez ile raylar arasında boşluk oluştu. Oluşan boşluk suyun altında kaldığı için makinistler tarafından fark edilememiş. 5 vagonun devrilmesiyle kaza meydana gelmiş Adli soruşturma titizlikle yapılıyor` diye konuştu. Sağlık Bakanı Demircan 124 yaralının hastanede tedavi altında olduğunu açıkladı. Yapılan son açıklamada enkaz kaldırma çalışmalarının da sona erdiği bildirildi.

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan kazanın hava muhalefeti nedeniyle olduğunu söyledi. Kaza ile ilgili Başbakanlık’tan da açıklama yapıldı. Açıklamada, `Edirne-Halkalı seferini yapan banliyö treninin Muratlı-Balabanlı bölgesine geldiğinde dray olması sonucu kaza meydana gelmiştir.` denildi.

BAŞBAKANLIK: DRAY OLMASI SONUCU...

Kaza ile ilgili Başbakanlık’tan da açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: `Edirne-Halkalı seferini yapan banliyö treninin Muratlı-Balabanlı bölgesine geldiğinde dray olması sonucu kaza meydana gelmiştir. Yaralılar ve hayatını kaybeden vatandaşlarımız var. Yaralılarımıza acil şifalar, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına ise baş sağlığı diliyorum.’

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde meydana gelen tren kazasının ardından İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret etti.Vali Şahin, İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu ile hastaneye geldi.

Burada tedavi altındaki yaralıları ziyaret eden ve `geçmiş olsun` dileklerini ileten Şahin, yetkililerden bilgi aldı. İl Sağlık Müdürü Memişoğlu, tedavisi devam eden 14 yaralı hakkında sabah saatlerinde açıklama yapacaklarını, 1 yaralının ameliyata alındığını söyledi.

Dray: Trenin rayla temasının ortadan kalkmasına denir.

:: Atakent

15 Şehitler Köprüsü Bu Gece Kapalı Olacak

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklama ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün 29...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geri Çekildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun otoyol ve köprü geçişleri...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geldi

Karayolları Genel Müdürlüğü, `Otoyol ve köprü ücretleri, 25 Ekim 2023 Çarşa...

Kaynak: AtakentHaber

29 Ekim’de Bazı Metrolar Ücretsiz Olacak

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyl...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam