:: HABER DETAY

Kanlı Ay Tutulması Ne Zaman?
Atakent Haber Reklam

Kanlı Ay Tutulması Ne Zaman?


En son Şubat ayında gerçekleşen Süper Kanlı Mavi Ay Tutulmasından sonra şimdi de 21’nci yüzyılın en uzun Kanlı Ay Tutulması’sı için nefesler tutuldu.

Dünya’nın tek uydusu olan Ay’ın kızıl görüntüye büründüğü tam Ay tutulması ile gerçekleşen Kanlı Ay Tutulması’sı ne zaman gerçekleşecek?

27 Temmuz’da gezegenimizin tek uydusu Ay Dünya’ya yakın bir konuma ulaşacak ve bu tarihte Kanlı Ay Tutulması gerçekleşecek.

Benzer bir tarihte ise Mars, 15 yıl sonra Dünya’ya en yakın konuma gelecek. Kızıl Gezegen, 31 Temmuz 2018’de, Dünya’ya 57,6 kilometre yaklaşmış olacak.

Diğer bir deyişle Kanlı Ay Tutulması gözlemlenmeye başladığı anlarda Ay ile birlikte Mars’ta gökyüzünde hemen Ay’ın altında rahat bir şekilde gözlemlenebilecek bir konuma gelecek.

Peki bu heyecanla beklenen KANLI AY TUTULMASI nedir?

Kanlı Ay Tutulması Dünya’nın gölgesinin Ay’ı tamamen karanlığa bürüyerek Tam Ay Tutulması yaşandığı zaman gerçekleşir ve bu sebeple Ay kırmızı renk görünür.

Kanlı Ay Tutulması yalnızca Ay’ın Dolunay evresinde ve Ay Tutulması sırasında yaşanır. Bu esnada Dünya’da Güneş’in yeni doğduğu ve battığı yerlerdeki Güneş ışıkları Ay’ın yüzeyine ulaşır.

Antartika, Avustralya, Asya, Rusya, Afrika, Avrupa ve Güney Amerika’nın doğusundan gözlenebilecek bu tutulma saat 20.13’de başlayıp ertesi gün sabaha karşı 02.30’da sona erecek. Tutulma Türkiye’den de kısmen izlenebilecek.

27 Temmuz akşamı gerçekleşecek kanlı Ay tutulması, bu yüzyılın en uzun süreli Ay tutulması olacak ve 1 saat 43 dakika devam edecek. Tutulmanın maksimumunun gerçekleştiği 22.30-01.13 saatleri arasında ay tamamen karacak.

‘Süper Kanlı Mavi Ay Tutulmasını Nasıl Fotoğraflarız?’ haberimiz için burayı tıklayın...


:: Genel

Marmara Denizi’nde Peş Peşe Depremler

Marmara Denizi, Gemlik Körfezi’nde 3.2, 3.3 ve 3.1 büyüklüğünde depremler m...

Kaynak: AtakentHaber

İstikbal Göklerdedir

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu SpaceX...

Kaynak: AtakentHaber

Akaryakıta ÖTV Zammı!

Akaryakıtta alınan ÖTV tutarı otomatik olarak, Türkiye İstatistik Kurumu’nu...

Kaynak: AtakentHaber

Beklenen Asgari Ücret Zammı Belli Oldu

Milyonlarca çalışanın nefeslerini tutup beklediği 2024 yılı asgari ücret za...

Kaynak: AtakentHaber

Sanal Saha Reklam