:: HABER DETAY

Bir koca çınar daha devrildi
Şahin Tercüme Reklam

Bir koca çınar daha devrildi


Merhaba sinemaseverler;

Sizlere bu hafta hafta geçenlerde yitirdiğimiz değerli bir tiyatro sanatçısı olan MEHMET AKAN hakkında bahsedeceğim Mehmet Akan kimdir? bizimkiler dizisininde, apartman yoneticisi sabri rolu ile tanidigimiz, birkac ye$ilcam produksiyonundan da animsanabilecek değerli bir emektar televizyonun yaninda tiyatroda da mukemmel oyunlar sergilemistir. ayrica bir oyununda canlandirdigi salvador dali ile de izleyenlerini çok güldürmüştür tiyatro dünyasının isimsiz kahramanlarından. analık davası adlı oyunu brechtin kafkas tebeşir dairesinden uyarlayarak türk tiyatro literatürüne kazandırmıştır muğla üniversitesi oyuncularının sahnelemesiyle bu oyunu izlemiştim. oyunla ilgili bilgi edinebilmek için mehmet akanla iletişime geçtiklerinde kendilerine sabri bey rolüyle tanınmaktan ötürü kırgın ve sitem içinde olduğunu, tiyatro için yaptıklarıın hiç bilinmediğini anlatmış.

VE BUGÜN...

hayatını kaybetti bu sessiz insan. ve tabi türk medyası yine üzerine düşen görevi yaptı. bizimkiler dizisinden kesip biçtiler bir kaç sahne; sabri beyin hastalandığı, kalp sıkışması yaşadığı bölümleri hem de. onların sabri beyi, aslında kanıyla canıyla bir insan olan mehmet akan rol gereği ölüyor muyum ben? diyor, ve haber kanalları tam da o esnada donduruyor görüntüyü, rahat uyu sabri bey yazısıyla. ölürken bile ismi yok; nasıl bir vefa anlayışıdır bu? arada bir aslında rol almaktan hiç de memnun olmadığı diziler vesilesiyle haber alıyorsun kendisinden de, vefatına müteakip, rol gereği eğilip bükülmüş yüzü ve yorgun, hasta bedeniyle uğurluyorsun onu?

aynı şeyi yavuz çetine de yaptılar. sırada -nefret ediyorum bunu yazmaktan ama- münir özkul var. yaşar usta yedi karanfil, kel mahmut da hababam sınıfının jeneriğiyle uğurlanacak medya tarafından. duygu sömürüsüne devam, o içten tebessümünün altına görüntüyü yavaşlatılarak sahtelik serpiştirilecek.

başımız eksik kaldı gene; biraz da beklenmedik, tek taraflı bir veda oldu. bir keresinde, ast kantininde çay ısmarlamıştı bana ve gidip uzak bir köşede içmemi rica etmişti. ilhan irem sevmişti çünkü o öğleden sonrası. rahat rahat, yalnızlığıyla bir yıldızı dinleyebilip, göz yaşlarını saklayabilmek için seçmişti yalnız kalmayı....

RAHAT UYU MEHMET AKAN......

haftaya görüşmek dileğiyle saygılarımla

:: Sinema

‘Once Upon A Time In Hollywood’ 23 Ağustos’ta Vizyonda!

Yönetmenlik koltuğunda Quentin Tarantino’nun oturduğu Bir Zamanlar Hollywoo...

Kaynak: Yusuf Doğangüneş - AtakentHaber

Captain Marvel’in Film Müziklerini Yapan Türk!

8 Mart’ta dünya ile aynı anda Türkiye’de de vizyona girecek olan Marvel Sin...

Kaynak: AtakentHaber

Oscar Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bu yıl 91’incisi düzenlenen Akademi Ödülleri dağıtıldı. Los Angeles’taki Do...

Kaynak: AtakentHaber

Yeşil Rehber

30 Kasım Cuma günü vizyona girecek olan Yeşil Rehber’de, Mahershala Ali say...

Kaynak: AtakentHaber

Sanal Saha Reklam