:: HABER DETAY

Artık Sarmıyor!
Atakent Haber Reklam

Artık Sarmıyor!


Son yıllarda Galatasaray ile oynanan maçlarda Trabzonspor’un rakibine bariz bir üstünlüğü göze çarpıyordu. Bu üstünlük esasında Trabzonspor’un sahaya hangi 11 ile çıktığından çok hangi duygularla çıktığı ile ilgiliydi. Hakem Deniz Bitnel faciası, yani Trabzonspor’un haksız kartlarla 7 kişi bırakıldığı ve Galatasaraylı oyuncuların Trabzonspor’u küçük düşürdüklerini zannedip gerçekte kendilerini küçük düşürdükleri maçtan bu yana Trabzonspor, çıktığı her maçta farklı bir motivasyonla sahaya çıkıyor ve Galatasaray maçlarını diğer rakiplerine oranla daha kolay geçiyordu.

Bu maçta da benzeri bir duruma şahit olduk. Burak Yılmaz, Abdülkadir Ömür ve yeni transfer edilen stoper Troure gibi önemli eksiklerinin yanı sıra, sakatlıktan yeni çıkan ve maç eksiği bulunan Vahid Amiri, yeni transfer edilen Anthony Nwakaeme ve Caleb Ecuban gibi sahada uyum ve performans açısından taraftarın aklında soru işareti oluşturan oyuncularla kadro kurmak zorunda kalan Trabzonspor, tüm bu olumsuzluklara rağmen rakibi Galatasaray’a yine sahayı dar etmesini bildi.

Öncelikle Ünal hocanın rakip alanda rakibe baskıya dayalı mantalitesini her geçen hafta geliştirerek sahneye koymaya çalışan tüm oyuncuları birer birer tebrik etmek gerekir.

İkinci olarak takımda soğuk kanlılıkları ve oyun zekaları ile takımı rahatlatan Perreira, Sosa ve Anthony Nwakaeme’yi ayrıca tebrik etmek gerekir.

Özellikle takım içinde insiyatif almalarından kaynaklı olarak zaman zaman hata yapsalarda Yusuf Yazıcı ve Onazi’nin de çok iyi bir oyun ortaya koyduklarını söyleyebiliriz. Olcay Şahan ise hırsı ve etkili oyunuyla Trabzonspor’daki ilk günlerine adeta dönüş sinyali verdi. Hugo Rodallega takım oyunu ve ileride baskıda takımı rahatlatan gizli kahramanlardandı. Defansta Huseyni ve Mustafa Akbaş ikilisi ve yanlarında Novak Galatasaraylı oyunculara geçit vermediler. Kaleci Onur ise istatikler incelenirse belki de Trabzonspor’daki en rahat maçlarından bir tanesini oynamıştır. Özetle takım bugün hem oyun, hem de sistem olarak taraftarını mest etti.

Günün 12. oyuncusu taraftarlara da değinmemek haksızlık olacaktır.

Aslında günün nasıl geçeceği gurbetten akın akın gelen Trabzonsporlularla sabah erken saatlerde kendini belli etmişti, saat 17.00 sularında ise Atatürk Meydanında bambaşka bir gündem vardı. Şikeyi Protesto eylemi. İbrahim Ertürk, Halit Şahin gibi şike mücadelesinin sembol isimleri ve taraftar dernek ve oluşumlarının temsilcileri hep bir ağızdan şikeyi protesto ettiler ve kaçınılmaz sürecin son aşamalara gelindiğini ve son düzlükte birlik olunması gerektiğine değindiler...

Maçta ise sosyal medyada maçtan önce yayılan söylentilerin aksine yönetici ve bazı oyunculara karşı hiçbir protesto eyleminde bulunmayarak takımlarına köstek olmadılar. Gün boyu Trabzon Atatürk Meydanını dolduran mahşeri kalabalık akşam saatlerinde Akyazı Stadyumu yakınındaki dağlarda adeta yankılanıyordu. Maçta ise baştan sona rakibi boğan ıslıklama ve takıma destek, birlikte hareket edildiği taktirde maçlara nasıl etki edilebileceğinin en güzel örneklerinden bir tanesini teşkil ediyordu.

Maçın sonunda ise akıllara kazınan üç şey kalmıştı. Birincisi 4-0’lık net skor, ikincisi oynanan kolbastı, üçüncüsü ise dev ekranlara yansıtılan ve son yıllardaki Galatasaray maçlarına gönderme yapan “Artık Sarmıyor!” ibaresiydi...

:: Spor

Filenin Sultanları İçin Olimpiyatlar Macerası Başlıyor

2023 CEV Milletler Ligi ve Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda şampiyo...

Kaynak: HabetTürk

Down Sendromlu Futsal Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu!

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu bünyesindeki Down Sendromlu Futsal ...

Kaynak: AtakentHaber

Genç Yüzücü Dünya Şampiyonu!

Milli sporcu Kuzey Tunçelli, İsrail’de düzenlenen Dünya Gençler Yüzme Şampi...

Kaynak: AtakentHaber

Şampiyon Filenin Sultanları!

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2023 CEV Avrupa Şampiyonasında çekişmeli ...

Kaynak: AtakentHaber

Sanal Saha Reklam