:: HABER DETAY

Şişeyi Getiren İstanbulkart’ı Dolduracak
Atakent Haber Reklam

Şişeyi Getiren İstanbulkart’ı Dolduracak


İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Akıllı Konteyner projesiyle çöpe atılan pet şişeler geri dönüşüme kazandırılacak. 0,33 litrelik, 0,5 litrelik ve 1 litrelik, 1.5 litrelik pet şişe, 330 ve 500 ml metal kutu getiren herkes İstanbulkart’ı doldurabilecek. 0,33 litrelik pet şişe için 2 kuruş, 0,5 litrelik pet şişe için 3 kuruş, 1 litrelik pet şişe için 6 kuruş, 1.5 litrelik pet şişe 9 kuruş, 330 ml metal kutu 7 kuruş ve 500 ml metal kutu 9 kuruş getiren herkes İstanbulkart’ı doldurabilecek. Projeye ilerleyen zamanlarda cam şişe de dahil edilecek. Vatandaşlar tarafından bırakılan atıklar elektriğe dönüştürülecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde bulunan Atık Yönetimi Müdürlüğü ile İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri A.Ş. (İSBAK) ortaklığıyla ’Akıllı Konteyner’ projesi hazırlandığını duyurdu.

İBB’nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımla atık şişelerin istasyonlardaki otomatlara getirildiğinde İstanbulkart’a bakiye olarak yükleneceği ve bu uygulamanın 17 Eylül 2018 Pazartesi günü itibari ile başlayacağı bildirildi.



Otomat, pet şişe, teneke kutu ve cam şişeleri tanıyıp ücretlendirmeyi de buna göre yapacak. İlk etapta 0,5 ile 1,5 litre pet şişeleri ve 200 ile 500 ml metal kutuları, sonrasında cam şişeleri tanıyacak.

Atık Yönetim Müdürlüğü ile İstanbul Bİlişim ve Akıllı Kent Teknolojileri (İSBAK) ortaklığıyla geliştirilen projenin altında Türk mühendislerin imzası var. İBB tarafından Türk mühendislerce geliştirilen `akıllı` otomata farklı bir madde atıldığında kabul etmeyecek.

Şişeler, İBB’nin Katı Atık Yönetimi tarafından elektriğe dönüştürülecek.

‘Atıklar İstanbulkart’a Kredi Oluyor’ haberimiz için burayı tıklayın...


:: Genel

Marmara Denizi’nde Peş Peşe Depremler

Marmara Denizi, Gemlik Körfezi’nde 3.2, 3.3 ve 3.1 büyüklüğünde depremler m...

Kaynak: AtakentHaber

İstikbal Göklerdedir

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu SpaceX...

Kaynak: AtakentHaber

Akaryakıta ÖTV Zammı!

Akaryakıtta alınan ÖTV tutarı otomatik olarak, Türkiye İstatistik Kurumu’nu...

Kaynak: AtakentHaber

Beklenen Asgari Ücret Zammı Belli Oldu

Milyonlarca çalışanın nefeslerini tutup beklediği 2024 yılı asgari ücret za...

Kaynak: AtakentHaber

Sanal Saha Reklam