:: HABER DETAY

Aile Sağlığı Merkezlerinde Ücretsiz Check-Up Dönemi Başlıyor
Atakent Haber Reklam

Aile Sağlığı Merkezlerinde Ücretsiz Check-Up Dönemi Başlıyor


Sağlık Bakanlığı, Aile Sağlığı Merkezlerinde check-up uygulamasının devreye girdiğini açıkladı. Aile hekiminden randevu alınarak ücretsiz olarak yaptırılacak check-up’ta vatandaşların kan basıncı, kan şekeri, kan kolesterol ve yağ düzeyleri, EKG yani kalp grafisi, idrar tahlilleri, karaciğer ve böbrek fonksiyon testleri ile kanser taraması yapılacak. Bu uygulamayla muhtemel hastalıkların ortaya çıkmadan önlenmesi amaçlanıyor.



Aile Sağlığı Merkezlerinde bu yıl başlatılan Risk Tarama Programı ile vatandaşların sağlık durumları hakkında muhtemel hastalıkları daha ortaya çıkmadan önlemeyi amaçladıklarını belirtildi. Tarama Programı ile vatandaşların yaş, cinsiyet ve risk gruplarına göre check-up programlarında uygulanan kan basıncı, kan şekeri, kolesterol ve yağ düzeyleri, EKG (kalp grafisi), idrar tahlilleri, karaciğer ve böbrek fonksiyon testleri ile kanser taraması hizmetlerinin verilecek.

Aile hekimleri tarafından verilecek bu hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşların internetten veya 182 numaralı çağrı merkezini arayarak Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden aile hekimlerinden randevu alarak ücretsiz olarak bu programdan istifade edebilecekler.

:: Sağlık

Sağlık Bakanlığı’ndan Salgın Açıklaması

Sağlık Bakanlığı tarafından, geçmiş yıllardaki grip sezonları ile kıyasland...

Kaynak: AtakentHaber

Çocuklarda Tırnak Yeme Alışkanlığı

Tırnak yeme, çocukluk döneminde en sık karşılaşılan zararlı alışkanlıklarda...

Kaynak: AtakentHaber

Bağışıklığı Güçlendiren Besinler

Havaların soğumasıyla birlikte bağışıklık sistemimiz zayıflıyor ve hastalık...

Kaynak: AtakentHaber

Boğaz Ağrısını Geçirmek İçin Tavsiyeler

Kış mevsiminin kendisini iyiden iyiye göstermeye başlamasıyla hastalıklarda...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam