:: HABER DETAY

TEKNOFEST İstanbul Heyecanla Başladı
Şahin Tercüme Reklam

TEKNOFEST İstanbul Heyecanla Başladı


Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve Anadolu Ajansı’nın (AA) global iletişim ortağı olduğu TEKNOFEST, kapılarını açtı.

İstanbul Yeni Havalimanı’nda başlayan festival, teknoloji tutkunlarını bir araya getiriyor. Hava kontrol kulesi önüne kurulan ana sahnede festivalin son gününe kadar birçok etkinlik düzenlenmesi planlanırken, katılımcı firmaların stantlarında da bilgilendirme ve birçok deneyim fırsatı sunuluyor. Alana girişler için kontrol noktaları oluşturulurken, misafirlerin ihtiyaçları için çok sayıda sosyal donatı alanı inşa edildi.

Bu festival ile 12 farklı kategoride düzenlenecek teknoloji yarışmalarıyla gençlerin kendi teknoloji projelerini geliştirmesi ve üretmeleri hedefleniyor. Teknoloji yarışmalarına toplamda 750 takım ve 2 binin üzerinde yarışmacı katılıyor. Festival kapsamında Solo Türk ve Türk Yıldızları’yla Türk ve yabancı gösteri grupları festival süresince havacılık gösterileri sunacak. Ayrıca farklı büyüklüklere ve görevlere sahip çok sayıda özel uçak festival alanında sergilenecek. Festival alanında, belirli sayıda ziyaretçinin deneyimleyebileceği rüzgar tüneli ve planetaryum yer alacak.

Özellikle çocuk ziyaretçilere yönelik, 3D yazıcılar içeren teknoloji atölyeleri ve eğitici atölyeler düzenlenecek. Ayrıca festivalde ziyaretçiler için her akşam farklı bir konser verilecek.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayisi de bir süredir üzerinde çalıştığı sanal gerçeklik uygulamasını festival ziyaretçilerinin kullanımına sunacak. Uygulamayla şirketin ürettiği ve geliştirme çalışmaları yürüttüğü uçak ve helikopterler birebir ölçülerinde yakından görülebilecek.

Gözlüğü takanlar, kendilerini içinde insansız hava aracı ANKA, Milli Muharip Uçak, T625 helikopteri, Göktürk-2 uydusu, jet eğitim ve yakın destek uçağı Hürjet, yeni nesil temel eğitim uçağı Hürkuş ve Atak helikopterinin yer aldığı bir `sanal hangar`da bulacak.

Ziyaretçiler ellerindeki kontrol cihazını kullanarak hangar içinde, ürünler arasında ve etrafında dolaşabilecek, yakın mesafelerden ürünleri görebilecek.

Teknofest kapsamında bugün yapılan hız yarışında ise Kenan Sofuoğlu, SOLOTÜRK ve Formula-1 aracına karşı yarıştı. Kenan Sofuoğlu’nun, SOLOTÜRK Formula-1 aracı, ve spor araçlarla yaptığı yarış festivale katılan binlerce kişi tarafından heyecanla takip edildi. Nefes kesen yarışı Sofuoğlu kazandı.

Dört gün sürecek TEKNOFEST’e katılım ücretsiz olacak. İETT ise katılımcıların, festivale rahat ve hızlı gidebilmesi için 16 merkezden ücretsiz otobüs seferleri planladı. Sabah 09.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında düzenlenen seferlerin yolcu yoğunluğuna göre ayarlaması yapılacak.

Yeni havalimanına;
Taksim Gümüşsuyu,
Mecidiyeköy E-5 yanı,
Kadıköy,
Beşiktaş,
Üsküdar İskele,
Ümraniye Tepeüstü,
Yenibosna aktarma istasyonu,
Eminönü sahil,
Hadımköy son durak,
Eyüpsultan Feshane,
İSPARK otoparkı,
Maltepe metro istasyonu,
Kartal E-5,
Büyükçekmece Tüyap Merkezi,
Küçükçekmece Stad yanı,
Sarıyer son durak,
Seyrantepe Metro istasyonu
İETT peron ve duraklarında otobüsler kaldırılacak.

:: Atakent

15 Şehitler Köprüsü Bu Gece Kapalı Olacak

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklama ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün 29...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geri Çekildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun otoyol ve köprü geçişleri...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geldi

Karayolları Genel Müdürlüğü, `Otoyol ve köprü ücretleri, 25 Ekim 2023 Çarşa...

Kaynak: AtakentHaber

29 Ekim’de Bazı Metrolar Ücretsiz Olacak

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyl...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam