:: HABER DETAY

Fırtınanın Ayak Sesleri...
Atakent Haber Reklam

Fırtınanın Ayak Sesleri...


Maç için İstanbul’dan yola çıktığımda gün daha ağarmamıştı. Rakip Konyaspor, hakem de Mete Kalkavan olduğundan çevremdeki kimsenin maçtan umudu yoktu ancak ben zor da olsa galibiyet alacağımıza emindim. Ancak yine de üst üste üçüncü kez kazanacak olmamız düşüncesi de içimde bir şüphe uyandırmıyor değildi!

Hafif çiseleyen yağmur ve stadyumun üzerindeki karabulutlar fırtınanın her an kopabileceğine işaret ediyordu ancak ilk yarı yoğun baskı kurmamıza karşın, atakların cılızlığı ve kaleyi öylesine yoklamalar dışında beklenen fırtına bir türlü gelmedi! Hatta rakip bulduğu bir iki kontrayla günü berbat bile edebilirdi. Defansta Hüseyin yerinde ve zamanında müdahalalerle yerini sağlamlaştırmaya devam etti diyebiliriz.

İlk yarı fırtına bir türlü gelmedi dedik ancak belki de böylesi daha iyiydi! İlk yarı bulduğu her fırsatta zaman geçirerek bizi uyuttuğunu düşünen rakip ikinci yarıda yiyeceği golleri çıkartmakta zorlanacaktı. Nitekim öyle de oldu. Abdülkadir’in ceza alanında arkadan müdahale ile düşürülüşü sonrası kazanılan penaltı sonucu Hugo Rodallega penaltı şanssızlığını kırırarak siftahı yaptı. Bu gol gelecek yeni gollerin de habercisi niteliğindeydi ve hem oyuncuların, hem de seyircinin çoşkusunu arttıracaktı.

Tabii rakibi şaşırtmak ve bu şaşkınlık fırsatını iyi kullanabilmek için sahaya ufak bir dokunuş daha gerekiyordu. Oyundan ilk çıkacak oyuncu olarak Nwaekeme beklenmesine rağmen Yusuf Yazıcı-Ekuban değişikliğini yapan Ünal hoca bir yandan rakibin kafasını karıştırırken diğer yandan da yine geçen maçta olduğu gibi oyuncularına adeta bu maçı istiyorum mesajını tam anlamıyla vermiş oldu.

İlk golün üzerinden dakikalar geçmemişken Abdülkadir sıfıra kadar inip bu sefer de güzel oyununu asistle süsledi. Asistin güzelliği kadar Ekuban da attığı golle fırsatçılığını göstermiş oldu. Üçüncü gol ise adeta işin kaymağıydı ve o da Onazi’ye nasip oldu. Yattaravari bir golle güne nokta koydu.

Uzun bir aradan sonra alınan üst üste üçüncü galibiyet takıma ve camiaya ilaç gibi geldi.

Sahada Perreira’nında katkılarıyla Sosa liderliğinde yeniden doğarak takım olmaya başlayan genç kadro gelecek için umut verdi.

Önceki yazılarımda da değindiğim gibi maç maç düşünmeye devam. Basamaklar sağlam adımlarla tırmanıldıkça zirve elbet bir gün görülecektir!

Günün sonunda tek olumsuzluk ise stadyumdan dönüşün bitmek bilmeyen çilesi ve hala eksik olan çevre aydınlatma ve düzenlemeleriydi! Umarız en azından seçimler bahanesiyle çevre & trafik düzenlemesi, otopark ve toplu taşıma yöntem & yönetimi sorunları bir çözüme kavuşturulabilir. Bu camia her şeyin en iyisine layık...

:: Spor

Filenin Sultanları İçin Olimpiyatlar Macerası Başlıyor

2023 CEV Milletler Ligi ve Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda şampiyo...

Kaynak: HabetTürk

Down Sendromlu Futsal Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu!

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu bünyesindeki Down Sendromlu Futsal ...

Kaynak: AtakentHaber

Genç Yüzücü Dünya Şampiyonu!

Milli sporcu Kuzey Tunçelli, İsrail’de düzenlenen Dünya Gençler Yüzme Şampi...

Kaynak: AtakentHaber

Şampiyon Filenin Sultanları!

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2023 CEV Avrupa Şampiyonasında çekişmeli ...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam