:: HABER DETAY

Muhtarımız Çözüm Bekleyen Sorunları Valiliğe Sundu
Şahin Tercüme Reklam

Muhtarımız Çözüm Bekleyen Sorunları Valiliğe Sundu


Atakent Mahallesi Muhtarı Halime TOTKANLI Avrupa Yakası 1. Muhtarlar Toplantısına katılarak mahallenin çözüm bekleyen sorunlarını sözlü olarak gündeme getirdi.

Birincisi düzenlenen Avrupa Yakası Muhtarlar Toplantısına İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, İl Mill Eğitim Müdürü ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve mahalle muhtarları katılım sağladı. Toplantıda söz alan Atakent Mahallesi Muhtarı Halime TOTKANLI mahallenin sorunlarını sözlü olarak gündeme getirdi ve talepleri yazılı olarak Valiliğe sundu.



Sunulan yazılı metinde yer alan maddeler şu şekilde;

`1) Mahallemiz sınırları içerisinde bulunan özel okullar kaldırıma sıfır yapıldığından, okula öğrenci taşıyan servisler ve bazı velilerin çocuklarını özel araçlarıyla okula getirmeyi tercih etmeleri nedeniyle, cadde ve sokaklarımız da trafik yoğunluğu oluşmaktadır. Cadde ve sokaklarımızda, yoğunlaşan araç trafiğinin önüne geçebilmek için kalıcı çözüm sağlayacak şekilde bekleme yerleri yapılması veya en azından eğitime başlama ve bitiş saatlerinde trafik kontrolünü yönetmek üzere trafik polisi bulundurulmasını talep edilmektedir.

2) Mahallemiz konut ağırlıklı olduğundan evden eve taşımacılık yapan Tır ve Nakliye araçlarının otoparkı haline gelmiştir. Özellikle döner kavşaklar ve yaya geçitlerine görünür olmak ve reklam amacıyla bırakılan nakliye araçlarının neden olduğu park sorununa, ikazlarımıza da itibar etmediklerinden, acil çözüm bulunması gerekmektedir.

3) Arenapark ışıklarda bir çok kez maalesef ölümle sonuçlanan trafik kazaları olmuştur. Hız kesici bantlar çözüm olmadığı ortadadır, bu noktaya yaya üst geçit yapılmasının uygun olmadığına dair de tarafımıza bilgi verilmiştir.

Çözüm; ana yolun alt geçitten sağlanması ve üst yolun ise trafiğe kapatılmasıdır. Bu önerimiz ciddiye alınırsa muhtemel can kaybı ve yaralanmaların önüne geçilmiş olunacaktır, ayrıca bölgedeki esnaf ve müşterilerinin yolu otopark olarak kullanmaları nedeniyle hemen her gün oluşan trafik yoğunluğuna da biraz olsun çözüm bulunmuş olacaktır.

4) Atakent Hayvan Severler olarak sokak hayvanları için 589 imza toplanarak bazı taleplerimiz olmuştu, Küçükçekmece Belediyesi’nden görevlilerle sokak hayvanlarının yaşamlarını güvenle sürdürebilmeleri hususunda insana yakışır şekilde çalışmalar yapmıştık, ancak yaklaşık son 4 aydır bu çalışmalarda aksaklıklar yaşanmaktadır. Belediyemizin desteği ile geçmişte yaptığımız olumlu çalışmaların yeniden aynı verimlilikte devam edilmesini, buna ilaveten; veteriner sayısının arttırılması, son zamanlarda terkedilen bir uygulama olan kedi popülasyonunun önlenmesine yönelik belediye ekiplerince yerinde alınarak kısırlaştırma sonrası tekrar yaşam alanlarına bırakılması şeklindeki uygulamanın hayata geçirilmesi talep edilmektedir.



5) Mahallemiz 2.Etap 435/1 ADA 2 Parsel de spor sahalarımız bulunmaktadır. Belediye nezdinde en üst makamlarda defalarca dile getirmemize rağmen ilk hizmete açıldığı günden bu yana 24 yıldır bir çivi dahi çakılmamış olup, etrafı arsız ot ve kendiliğinden büyüyen ağaçlarla kaplı, sahaları kullanan gençler tarafından parçalanan çevreleyici tellerin, kendi güvenliğine tehdit olarak gören ada yönetimi tarafından yapılması nedeniyle yama tellerle sarmalanmış halde, potaları olmayan var olanlarında kırık ve paslı olduğu, beton zeminin muhtemelen depremde oluşan çatlamış haliyle kullanıldığı spor sahalarımızın yenilenmesi talep edilmektedir.

6) Mahalle içerisinde geniş kaldırımlarımıza konmak üzere bank talebimiz oldu, bazı noktalara yerleştirildiğini gözlemledim, ancak özellikle yaşlı mahalle sakinlerinin talepleri devam etmektedir. Yaşlı, çocuklu ve engelliler için ihtiyaç olan noktalara, ihtiyacın isabetle karşılanabilmesi için önerilerimiz dikkate alınarak dinlenme amaçlı oturma üniteleri konulması talep edilmektedir.

7) Engelli vatandaşlarımız için mahalle içerisinde bulunan otobüs duraklarına engelli rampası talebimiz kısmen karşılandı, ancak talep olduğundan tüm otobüs duraklarını kapsayacak şekilde engelli rampası yapılması talep edilmektedir.

8) Toplu Konut Meslek Lisesi’nin durumu her toplantıda gündeme gelmekte olup harabe halde bekletilmeye devam edilmektedir, bu görüntü mahallemize yakışmadığı gibi, artık herkesin bildiği üzere asayiş ve güvenlik açısından da büyük tehlike oluşturmaya devam etmektedir, acil olarak tümüyle yıkılarak ıslahını ve farklı amaçla kullanımına elverişsiz hale getirilmesi talep edilmektedir.

9) Bedaş yetkilileri tarafından cadde ve sokaklarımızın periyodik olarak kontrol edilmesi, yanmayan sokak aydınlatmalarının onarılması ve devrilmek suretiyle yerinde olmayan aydınlatma direklerinin yerine takılması talep edilmektedir.

10) Ana caddelerimizde asfaltlama çalışması yapıldı, ancak sokaklarımızda yıllardır asfaltlama çalışması yapılmamıştır, programa alınarak sokaklarımızın da asfaltlanması, ayrıca olmayan kaldırımların yapılması ve bozulan kaldırımların onarılması talep edilmektedir.

11) Mahalle sakinlerimizin büyük bölümü çalışanlardan oluşmaktadır, bu nedenle genellikle iş dönüşü akşam saatlerinde spor yapmaya fırsat bulabilmektedirler. Özellikle kadın sakinlerimizin güvenlik tereddütleri bakımından üzücü bir olay yaşanmaması için yürüyüş parkurlarında daha fazla aydınlatma talep edilmektedir.

12) Mahallemizde bisiklet yolları çok yoğun talep edilen hususların başındadır. Mahallemizde ağ şeklinde bisiklet yolları ve bisiklet istasyonları oluşturularak sakinlerin mahalle dahilinde otomobil kullanma ihtiyacı azaltılabilir, ayrıca bisiklet sporu özellikle gençlerimize örnek olacak biçimde teşvik edilebilir. Önemli bir diğer husus olarak Atakent’te yeni yapılan metro istasyonlarına ulaşım için de bisiklet yollarının şimdiden düzenlenmesi talep edilmektedir.

13) Mahallemiz İstanbul’un dolayısıyla Türkiye’mizin en kalabalık mahallesidir. İkametin siteleşme şeklinde yoğunlaştığı mahallemizde hemen her evde en az iki beyaz yakalı yaşamaktadır, mahalle sakinlerinin işlerine gidip gelmeleri bağlantı yollarındaki yoğun trafik sebebi ile çileye dönüşmüştür. Bölgedeki devlet anaokulları belli bir yaşın üzerini kabul etmekte olup, bölgede çalışan anneler için kreş-yuva ihtiyacını karşılayacak devlet kurumu bulunmamaktadır. Çalışan annelerin çocuklarını emanet edecekleri kreş-yuva yapılması talep edilmektedir.



14) Her şeyden önce Mahallemizin birçok noktada güvenlik kameralarına ihtiyaç duyulmaktadır. Zira mahallemiz yol geçen hanına dönmüştür. Büyük bir site ortamını yansıtan mahallemizde ilk yıllardaki huzurumuz kalmamıştır. Başta Atakent 2.Etap döner kavşağa, Atatürk Caddesi, Çiçekli Vadi Caddesi ve Kuşlar Tepesi Caddesini görecek şekilde kamera takılması talep edilmektedir.

15) 89K hattının (89İ hattının değişen adı ) eskiden olduğu gibi Yenidoğan 4. Cadde’yi takiben Atakent son durağı görüp Tema Park’ın önünden K.S.S.Hastanesine gitmesini talep ediyoruz. Mevcut 98AB hattı İnönü mahallesinden gelen öğrenci kapasitesini kaldıramamaktadır. Atakent bölgesi okullar bölgesi haline geldiğinden, 89K hattının yukarıda belirttiğimiz şekilde uygulanması halinde sorunun en aza ineceği düşünülmektedir.

16) Mahallemizde 1. Etapta bulunan İBB’nin işlettiği yüzme havuzu İstanbul’un ve Türkiye’mizin en kalabalık mahallesinde ihtiyacı karşılamaktan uzaktır. Mahallemizde, farklı bölgeler ve adil coğrafik dağılım dikkate alınarak 3 yüzme havuzuna daha ihtiyaç duyulmaktadır.

17) Mahallemizin coğrafi yapısından dolayı muhtarlık binasının yerinin bulunması hususunda vatandaşlar tarafından sıkıntılar yaşanmaktadır, mahallelinin kolaylıkla muhtarlığı bulabilmesi için yön tabelalarının takılması talep edilmektedir.

18) Marmaray projesi kapsamında banliyö hattı faaliyete geçtiğinde Halkalı istasyonuna ve İkitelli-Ataköy metro hattına mahallemiz içerisinden ring yada otobüs hattı talep edilmektedir.

19) 98T hattı,89T hattı , 89 hatlarına araç ilavesi,141A hattına araç ilavesi ve en kısa olacak şekilde direk son durağa ulaşmasını sağlayacak çalışma yapılması talep edilmektedir.`

‘İbretlik Bina Bir Türlü Yıkılamadı!’ haberimiz için burayı tıklayın...




:: Atakent

Atakent’teki Sitelerde Cumhuriyetin 100.Yılı Etkinlikleri

Atakent Mahallesinde Cumhuriyetimizin 100. Yılı çerçevesinde birçok ücrets...

Kaynak: AtakentHaber

15 Şehitler Köprüsü Bu Gece Kapalı Olacak

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklama ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün 29...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geri Çekildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun otoyol ve köprü geçişleri...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geldi

Karayolları Genel Müdürlüğü, `Otoyol ve köprü ücretleri, 25 Ekim 2023 Çarşa...

Kaynak: AtakentHaber

Atakent Haber Reklam