:: HABER DETAY

Bam Ya!
Atakent Haber Reklam

Bam Ya!


Hatırlarsınız Rizespor iki sezon önce küme düştü ve bu sezon yeniden Süper Lige çıktı. İlginçtir Rizesporlular küme düştükten sonra o sezon iki maçtan birinde Trabzonspor’dan puan almalarına rağmen anlamsız bir şekilde takımlarının küme düşüşünden Trabzonspor’u sorumlu tuttular. Ve hala kin besliyor olacaklar ki Rizesporlu Petrucci maçtan önce terbiye sınırlarını da aşıp bam bam bam diye kameralar önünde kendisine seslenen bir taraftarına el işareti ile destek veriyor ve hiçbir Rizesporlu yönetici sen nasıl bu hareketi yaparsın diyemiyor!

Bu şekilde gereksiz aşırı hırslarla oyuna başlayan Rizespor yediği goller sonrası da bu tavrını devam ettirince maçın son dakikalarında neredeyse kırmızı kartlar havada uçuşacaktı da neyse ki korkulan olmadı...

Futbola dönecek olursak maç öncesinde Trabzonspor’un önemli silahları Sosa, Toure ve Pereira’nın sahada olamayışı Trabzonspor açısından büyük bir handikaptı. Ancak sahaya çıkan Trabzonspor onbiri maç öncesi ıslatılan zeminin kaygan olmasından kaynaklı sıkıntılar dışında Rizespor karşısında çok da zorlanmadı.

Özellikle Abdülkadir Ömür ve Nwakaeme çok klas hareketlerle maçta fark yarattılar. Sakatlanana kadar Onazi işin defansif kısmını tereyağından kıl çeker gibi hallederken rahat bir maç izledik. Yusuf Yazıcı’nın da desteği ile Sosa’nın yeri tam olmasa da doldurulmaya çalışıldı.

Sağ tarafta Pereira’nın yokluğu hem defansta, hem de ofansta çok hissedildi. Maç eksikliğinden de kaynaklı Kamil Ahmet ne yazık ki Perreira’nın yerini doldurabilecek emareleri gösteremedi. Gösteremediği gibi yanında oynayan Hüseyin’i de bozdu. Hüseyin’in diğer bir handikapı da Toure’nin yerine Hosseini’nin yanında oynuyor oluşuydu.

Neyse ki genç kaleci Uğurcan Çakır kalesinde güven vermeye devam ediyor. Yoksa saçma sapan yenilebilecek birkaç gol ile lig ikinciliği gecenin sonunda hayal olabilirdi!

Sağ kanatta sıkıntılar yaşanırken Pereira’dan alışık olduğumuz oyunun bir benzerini Novak sergiledi ve hem defansif, hem de ofansif anlamda çok iyi işler çıkardı. Hatta atılan ilk goldeki katkısı yadsınamaz. Tabii gol öncesi verdiği şık pasla Nwakaeme’ye de şapka çıkartmamak mümkün değil!

Neaekeme’nin etkili oyununa rağmen aynı pozisyonun bir başka oyuncusu Amiri bugün oldukça etkisizdi ve sakatlığın da verdiği fiziksel yetersizlikten dolayı rakiplerine gereksiz faüller yaptı. Etkisiz oyununda kendi pozisyonu dışında oynamasının da payı büyüktü. Belki Amiri-Ekuban değişikliği çok daha önce yapılsa fark daha erken açılabilirdi.

Kucka’nın da tam olarak arzulanan katkıyı verememesi farkın daha erken açılmasını engelleyen bir başka faktördü. Hatta Onazi’nin yerine sonradan oyuna giren Kucka maçın sonuna doğru ancak ısınabildi. Maçın sonlarına doğru oyuna giren Ekuban ise sahaya ayak basar basmaz farkını gösterdi ve bir golün oluşumuna doğrudan katkı sağlarken, rakibini de tedirgin edip defans oyuncularının kafasının karışmasını sağladı.

Abdülkadir Ömür’e ayrı bir parantez daha açalım. Yeteneklerinin üst düzey olduğunu seslendirdiğimiz Abdülkadir, denedikçe gol sayısını daha çok arttıracağının bilincinde olmalı ve umarız bu maçta denemelerin golle sonuçlandığını görmesi ona cesaret vermiştir. Futbolun temel ilkesi: sonuçlandıracaksın. Yoksa al gülüm, ver gülüm de bir yere kadar!

Haftalar önce maç maç düşünüp ilerlemenin Trabzonspor’un çıkarına olduğuna değinmiştim. Takım her geçen gün üstüne koyarak ilerlerken, elde edilen galibiyetlerle de otomatik olarak basamakları birer ikişer tırmanmaya devam ediyor.

Bugün sakatlanıp oyundan çıkan Onazi’nin sezonu kapattığı bilgisini aldım. Umarım daha kısa sürede iyileşir çünkü takımın temel yapı taşlarından olan ve baskın pres ile takıma çok top kazandıran Onazi’ye bu takımın çok ihtiyacı var. Özellikle de Sosa’nın sakatlanması sonrası bu sakatlık hiç iyi olmadı.

Rizespor’a gelince yazımın başında değindiğim üzere gereksiz yere hırs yapıp maça çıkan bir rakip vardı sahada. Umarız Petrucci gerekli cevabı almıştır ve Karadeniz’in iki güzide ilinin takımlarını bir daha birbirine düşürmeye yeltenmez!

Devre arasına huzurlu bir şekilde girmemize vesile olan başta yönetim, Ünal Karaman, ekibi ve oyuncular olmak üzere herkese teşekkür ediyor, Onazi’ye de talihsiz sakatlığından dolayı geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Trabzonspor’un rotasını belirleyecek Başakşehir maçını sabırsızlıkla bekliyor olacağız...

:: Spor

Filenin Sultanları İçin Olimpiyatlar Macerası Başlıyor

2023 CEV Milletler Ligi ve Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda şampiyo...

Kaynak: HabetTürk

Down Sendromlu Futsal Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu!

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu bünyesindeki Down Sendromlu Futsal ...

Kaynak: AtakentHaber

Genç Yüzücü Dünya Şampiyonu!

Milli sporcu Kuzey Tunçelli, İsrail’de düzenlenen Dünya Gençler Yüzme Şampi...

Kaynak: AtakentHaber

Şampiyon Filenin Sultanları!

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2023 CEV Avrupa Şampiyonasında çekişmeli ...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam