:: HABER DETAY

İbretlik Binanın Yıkımına Başlandı
Şahin Tercüme Reklam

İbretlik Binanın Yıkımına Başlandı


İçişleri Bakan Süleyman Soylu’nun, ’Bizzat ben kepçeyle yıkacağım` dediği Küçükçekmece’deki metruk eski Halkalı Toplu Konut Çok Programlı Anadolu Lisesi binasının yıkımına 10 ay sonra başlanabildi.

ATAKENT’İN EN ESKİ LİSESİ UYUŞTURUCU YATAĞINA DÖNÜŞMÜŞTÜ

1996-97 eğitim-öğretim yılında kurulan Halkalı Toplu Konut Lisesi, Atakent Mahallesi’nin en eski liselerindendi. Okul, 2016 yılının Haziran ayında depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle boşaltıldı. Okul öğrencileri başka bir liseye taşındı. Yıkık, dökük halde bulunan metruk bina, mahallenin en işlek caddelerinden birinde ve karşısında bir lise ve kültür merkezi de bulunuyor. Binaya girdiğinizde harabeye dönüşmüş bir yapı ile karşılaşıyordunuz. Her köşede uyuşturucu içildiğine kanıt olacak materyaller bulunuyordu. Bir zamanlar öğrencilerin ders gördüğü sınıflarda şimdi madde bağımlıları ateş yakıp, uyuşturucu kullanıyordu. Mahalleli, akşam saatlerinde metruk yapının olduğu caddeden geçmekten korktuğunu belirtiyordu.



MAHALLE MUHTARI SOYLU’NUN TALİMATI UNUTULDU DEMİŞTİ

Küçükçekmece Belediyesi ve Küçükçekmece Kaymakamlığı’na binanın yıkılması için defalarca talepte bulunan Atakent Mahallesi Halime Totkanlı, ’bağışçı’ beklendiği yanıtını almıştı. Sonrasında Ramazan ayında bir sahurda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tekrar biraraya gelen Toktanlı, konuyu hatırlatmış: `Kendisi yine ilgilendi ancak şu ana kadar hiçbir şey yapılmadı. Şimdi ilçemizde yapılan her toplantıda yine gündeme getiriyorum. Kaymakamımız `Bağışçı beklediklerini` söylüyor. Bu bağışçı ne zaman gelecek bilmiyorum ama ben mahallemden konu ile ilgili şikayetler alıyorum.` demişti. Sonrasında da konuyu Valiliğe iletmişti. Valiliğin yıkım işlemlerini başlatması ile Atakent Mahallesinde kangren haline gelmiş bir sorun da çözülmüş oldu.



‘İbretlik Bina Bir Türlü Yıkılamadı!’ haberimiz için burayı tıklayın...




:: Atakent

Atakent’teki Sitelerde Cumhuriyetin 100.Yılı Etkinlikleri

Atakent Mahallesinde Cumhuriyetimizin 100. Yılı çerçevesinde birçok ücrets...

Kaynak: AtakentHaber

15 Şehitler Köprüsü Bu Gece Kapalı Olacak

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklama ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün 29...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geri Çekildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun otoyol ve köprü geçişleri...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geldi

Karayolları Genel Müdürlüğü, `Otoyol ve köprü ücretleri, 25 Ekim 2023 Çarşa...

Kaynak: AtakentHaber

Sanal Saha Reklam