:: HABER DETAY

Oyun Aklı
Şahin Tercüme Reklam

Oyun Aklı


Kağıt üzerinde Sivasspor karşısına çıkabilecek en iyi onbir ile maça başladı Trabzonspor...

İlk onbirde Batuhan yerine, son zamanların formda ismi Abdülkadir Parmak tercihi Ünal hocanın sahaya galibiyet için çıktığının kanıtıydı. Ancak belli ki Trabzonspor’a iki Abdülkadir fazla geliyor!

Takımda varyasyon yapacak oyuncu sayısı artıp asker oyuncu sayısı azalınca top kayıpları da haliyle artıyor. Sahada sakatlıklar dolayısı ile teknik kalite olarak eksik oynamak zorunda kalındığında özellikle en azından Abdülkadir Ömür ve Yusuf’un etraflarının fizik gücü yüksek oyuncularla güçlendirilmesi lazım. Yoksa rakip oyuncular tarafından çok fazla hırpalanıyorlar. Ayrıca her iki oyuncunun da basit oynamaları konusunda uyarılması gerekiyor.

İlk yarı boyunca her iki takım da bir varlık göstermezken, çok fazla da top kaybı yaşandı. Bir nevi en az bir yarıyı heba etme alışkanlığı devam etti diyebiliriz. Tabii bu tarz oynamak kadro sıkıntısı nedeniyle bir tercih (!) de olabilir.

İkinci yarı oyun hakeme rağmen hızlı başladı. Ancak olmayan pozisyonda verilen faulden sonra hızlı kullanılan top yine Trabzonspor kalesinde gol oldu. Geçen hafta olduğu gibi bu hafta da VAR yine var ile yok arasındaydı! Yaş ortalaması olarak genç bir kadro ile sahaya çıkan Trabzonspor’un konsantrasyon eksikliğinden kaynaklanan bu tip golleri de yememeyi öğrenmesi gerekiyor.

Yenilen gole tepki, çok fazla gecikmeden Abdülkadir Parmak ile geldi. Trabzonspor’un uzun zamandır aradığı oyuncuları birer ikişer kendi bünyesinden çıkarması da her gerçek Trabzonsporlu için ayrı bir gurur kaynağı olsa gerek. Ceza sahası dışından muhteşem bir vuruşla örümcek ağlarını aldı ve hafta içi iki gol attığı kupa maçından sonra bir lig maçında da gol atma başarısı göstermiş oldu.

İkinci yarının önemli isimlerinden birincisi ise bu gece muhteşem kurtarışları ile Milli Takıma geliyorum sinyalleri veren Uğurcan oldu. Çok zor pozisyonlarda öyle toplar çıkardı ki; rakip golcüler bile bir ara nasıl gol atacakları konusunda umutsuzluğa kapıldılar. Uğurcan’ın dışında Hüseyin de her geçen gün üstüne katarak oynuyor ve takımdaki yerini sağlamlaştırıyor.

Takımın hucüm yönünü ve olması gereken oyun aklını değerlendirecek olursak; Sosa ve Pereira’nın yokluğunda bugün bütün topların Nwakaeme’de toplanmasının çok daha isabetli olacağı gerçeği karşımıza çıkıyor. Her pozisyonda tek başına Sivasspor defansını hallaç pamuğu gibi bir kenara attı. Üstelik bunu hiç zorlanmadan, neredeyse yürüyerek yaptı!

Neakaeme’ye ileride yardımcı olan bir başka isim de Ekuban’dı. Takımda orta saha neredeyse yok gibiydi. Bu sebeple taktik olarak orta saha çok hızlı geçilmek zorundaydı. Ancak Rodallega ve Abdülkadir Ömür gününde olmayınca ve Yusuf da onlara ayak uydurunca takım kaleyi bulmakta zorlandı.

Verilen mücadele nedeniyle takımı bir kez daha alkışlamak istiyorum. En az bu maçın ikinci yarısı gibi yüreklerini ortaya koydukları taktirde başarı mutlaka gelecektir.

Sakatların da birer ikişer takıma katılması ve fikstürün de rahatlaması ile üst sıralara doğru yükseliş en kısa sürede tekrar başlayacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın...

:: Spor

Filenin Sultanları İçin Olimpiyatlar Macerası Başlıyor

2023 CEV Milletler Ligi ve Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda şampiyo...

Kaynak: HabetTürk

Down Sendromlu Futsal Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu!

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu bünyesindeki Down Sendromlu Futsal ...

Kaynak: AtakentHaber

Genç Yüzücü Dünya Şampiyonu!

Milli sporcu Kuzey Tunçelli, İsrail’de düzenlenen Dünya Gençler Yüzme Şampi...

Kaynak: AtakentHaber

Şampiyon Filenin Sultanları!

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2023 CEV Avrupa Şampiyonasında çekişmeli ...

Kaynak: AtakentHaber

Sanal Saha Reklam