:: HABER DETAY

Atakent’te Fatura Merkezi Dolandırıcılığı
Şahin Tercüme Reklam

Atakent’te Fatura Merkezi Dolandırıcılığı


Atakent Mahallesi’nde uzun süredir faaliyet gösteren fatura ödeme merkezine fatura ödemesi yapan Atakentliler dolandırıldıklarını anladıklarında çok geç olmuştu. Hem ödedikleri paralar boşa gitmiş oldu hem de hizmetleri veren şirketler hizmet vermeyi kesince büyük şok yaşadılar. Fatura merkezine durumu bildirdiklerinde ise `sistemde sorun var, düzelecek` denildi ancak bir süre sonra merkez kapanınca gerçek gün yüzüne çıkmış oldu.

Mağdurlardan Süleyman Arslan, `Faturamı ödemeye geldiğimde, kapalı olduğunu gördüm. 58 TL olan faturam 179 TL geliyordu ve bu durum aylarca devam etti. Nedenini sorduğumda ’sistem yavaş işliyor, daha düşmemiştir’ diyerek beni gönderiyorlardı. Ben de en son geldiğimde ’Sular İdaresine gidip tespit ettireceğim, bu sorun çözülmezse polise gideceğim, resmi yollardan hakkımı arayacağım’ dedim. ’Hallederiz sen haftaya gel’ dedi. 24 Ocak’ta geldiğimde de hiç kimse yoktu` şeklinde konuştu.



GÜNLERCE ELEKTRİKSİZ KALDILAR

Fatura ödeme merkezinin bir başka mağduru olan Sevim Opuz da, `Ayın 3’ünde faturamı ödememe rağmen, 15 gün sonra sürekli faturalarımın yatmadığı üzerine mail geldi. Fatura ödeme merkezine geldiğimde ana merkeze mail atmayı unuttuklarını söylediler, ben de sorunu çözebileceklerini düşündüm. Ertesi gün elektriğim kesildi ve ben 3 gün elektriksiz kaldım. Yaşadığım mağduriyet bu` dedi.
Bahar Temel ise, `11 yıldır burada 6 daire tüm faturalarımızı sorunsuz ödüyorduk. 12. ay faturalarımız yatırılmadığı için, sorun yaşadık. Biz bütün faturalarımızı ödedik, elimizde makbuzlarımız var. Fatura ödeme merkezine geldik ve kapalı olduğunu gördük. Karşıdaki market bize buranın dolandırıcı olduğunu söyledi` ifadelerini kullandı.

Mağdurların sayısı artınca mağdurlar birer ikiler Atakent Mahalle Muhtarı Halime Totkanlı’ya ulaştı. Sonrasında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Atakent’teki fatura ödeme merkezinin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK)’dan lisanslı olmadığı öğrenildi. Bazı ödeme merkezleri lisanslı olmalarına rağmen elektrik, su, doğalgaz faturalarını ödemek için kurumlar ile anlaşmaması durumunda tüketiciler mağdur olabiliyor.





:: Atakent

15 Şehitler Köprüsü Bu Gece Kapalı Olacak

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklama ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün 29...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geri Çekildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun otoyol ve köprü geçişleri...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geldi

Karayolları Genel Müdürlüğü, `Otoyol ve köprü ücretleri, 25 Ekim 2023 Çarşa...

Kaynak: AtakentHaber

29 Ekim’de Bazı Metrolar Ücretsiz Olacak

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyl...

Kaynak: AtakentHaber

Sanal Saha Reklam