:: HABER DETAY

Küçük Kıyamet
Şahin Tercüme Reklam

Küçük Kıyamet


Herkese Merhaba;

Sevgili sinemaseverler uzunca bir aradan sonra sizlerle tekrardan birlikte olmak gerçekten güzel bir duygu. bu haftaki sineeleştiri köşemizde mercek altına alacağımız film Küçük Kıyamet okulla tanıdığımız yağmur ve durul taylan biraderler, bu kez, istanbullunun umarsızca beklediği o meşum depremi, o anı yaşayan bir ailenin öyküsüyle perdeye, oradan da biz seyircilere aktarıyor.. ama ne aktarma!. yıllardır, önce -tabii ki- hollywood da, yakın zamanda da japon ve kore sinemasında örneklerini gördükçe ağzımızın suyu akarak: vay bee!. dediğimiz korku filmlerinden hiçbir eksiği olmayacak bir şekilde..

aslında filmin tam olarak korku filmi denemeyecek bir iç hikayesi ve görsel tarzı var.. mezarlık, hayalet, tekin olmayan bir ev ve kasaba, arıza tipler gibi klişelerle korku ögelerini başarıyla kullanan filme illa bir etiket iliştirmek istiyorsak, rahatlıkla metafizik-psikolojik gerilim yazabiliriz..

başarılı görsel efektleriyle, oyuncuların, özellikle dünyevi başak köklükaya ile uhrevi ilker aksum un mükemmel performanslarıyla, coşan ikinci yarısıyla ve tüyler ürpertici final sekansıyla filmimiz, meraklısına, işte bu!. dedirtiyor..

yazının burasında tekrar sözu başak köklükaya ya getirip, taa bizimkiler dizisinden anımsadığım ve oynadığı her filmde, irili ufaklı her rolünde göz kamaştıran bu sanatçıya, ayrı bir paragraf açarak hayranlığımı duyurmak istedim..

taylan biraderlerin, ilk film olarak iyi denilebilecek, fakat benim hiç hazzetmediğim bir tür olan, korku-komedi türündeki filmleri okulu, bu yapıtlarıyla fersah fersah aştıkları aşikar..

hatta türk sineması, başarabileceğinden hep şüpheye düştüğümüz, korku-gerilim türünde de artık olgunlaşmıştır. bile, diyebiliriz.

gise hasilati kaygisiyla yapilmadigi son derece asikar filmde insanlarin korkularinin boyle bir niyetle kullanildigini dusunmuyorum sahsen. kaldi ki zaten film denen sey bazi insani duygularin da kullanilmasiyla ortaya cikar. (11 eylulle ilgili onlarca film var ornegin) ayrica her gun ana haber bultenlerinde gorduklerimizden daha igrenc ya da daha sinir bozucu goruntuler yoktu bu filmde.olasi bir deprem durumunda olacaklari bilip de konusmamak ve korkularimizi gizlemektense, bu film sayesinde belki birilerinin gozu acilir diye ummaktayim. kimbilir belki onlem almak isterler. olur ya... kisacasi bence bu film olmuş

HAFTAYA GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE HOŞÇAKALIN......

:: Sinema

‘Once Upon A Time In Hollywood’ 23 Ağustos’ta Vizyonda!

Yönetmenlik koltuğunda Quentin Tarantino’nun oturduğu Bir Zamanlar Hollywoo...

Kaynak: Yusuf Doğangüneş - AtakentHaber

Captain Marvel’in Film Müziklerini Yapan Türk!

8 Mart’ta dünya ile aynı anda Türkiye’de de vizyona girecek olan Marvel Sin...

Kaynak: AtakentHaber

Oscar Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bu yıl 91’incisi düzenlenen Akademi Ödülleri dağıtıldı. Los Angeles’taki Do...

Kaynak: AtakentHaber

Yeşil Rehber

30 Kasım Cuma günü vizyona girecek olan Yeşil Rehber’de, Mahershala Ali say...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam