:: HABER DETAY

Saç Bakımı İçin Kil Kullanın
Şahin Tercüme Reklam

Saç Bakımı İçin Kil Kullanın


Bentonit kili yumuşak, çok ince, pürüzsüz, kokusuz beyaz toz bir maddedir. Çeşitli besin ve minerallerden oluşur. Bentonit kili saçta kullanıldığında saçınızı temizlemeye yardımcı olur ve kuru saç derisi, hasarlı saçlar, kıvırcık saçlar ve mat görünümlü saçlar gibi sorunları giderir. Saçın canlı, parlak ve hacimli bir görünüm almasını sağlar.

Bentonit kili negatif yüklüdür, ancak sıvı ile aktive edildiğinde, pozitif yüklü iyonlarla dolar ve toksinleri çeker. Toksinlere bağlanır ve maske sayesinde toksinler hızla dışarı atılır. Bentonit kili bu özelliği ile kafa derisinden fazla miktarda pislik ve yağ çeker. Bu da kepek, kafa derisi yaraları ve diğer sorunların riskini azaltır.



BENTONİT KİLİ MASKESİ NASIL YAPILIR?

Malzemeler:
1 su bardağı bentonit kili
1 su bardağı su
Yarım su bardağı elma sirkesi
Metal olmayan kap ve kaşık


Yapılışı:
Metal olmayan bir kaba 1 bardak bentonit kili koyun.
Kile suyu ekleyin.
Metal olmayan bir kaşık kullanarak, kili ve suyu yumuşak bir kıvamda bir macun haline gelene kadar karıştırın. Gerekirse, biraz daha su ekleyin.
Ardından yarım su bardağı elma sirkesi ekleyin.
Malzemeleri tekrar karıştırın.
Maskeniz kullanıma hazır.


Uygulama:
Birikmiş kir ve yağı çıkarmak için saçınızı hafif bir şampuanla yıkayın. Saçlarınız hala nemliyken, hazırlanan bentonit kil saç maskesini uygulayın. Yavaşça köklerden uçlara doğru ilerleyin ve tüm saç tellerinin düzgün bir şekilde kaplandığından emin olun. Maskeyi 20 dakika kadar saçınızda bekletin. 20 dakika sonra saçınızı ılık suyla yıkayın ve tüm kilin yıkandığından emin olun. Maske sonrası saç kremi uygulayabilirsiniz. Bu saç maskesini ayda bir veya iki kez uygulayabilirsiniz.

Elma sirkesi ile birlikte, bu bentonit kil maskesine aloe vera suyu, bal, zeytinyağı veya birkaç damla esans yağı da ekleyebilirsiniz. Saçınızın uzunluğuna bağlı olarak malzemelerin miktarını değiştirebilirsiniz.

Bentonit kili kullanırken metal kapların ve karıştırıcaların kullanılmasından kaçınmak önemlidir. Her türlü metal madde kili kirletir ve etkinliğini düşürür. Sadece tahta, plastik veya cam bir kap ve kaşık kullanın.

:: Bakım

İstenmeyen Tüyler için Bitkisel Çözüm

İstenmeyen tüyler, adı üstünde pek de memnun olduğumuz tüyler değil. ...

Kaynak: Mylifestyle

Bebek gibi bir cilt için...

Güzellik ve genç görünümün oldukça değerli olduğunu söyleyen Dermatoloji Uz...

Kaynak: HT Hayat

Vişne suyu iyi uyutuyor!

Vişne suyunu herkes sever mi bilinmez ama İngiliz bilim insanları vişne suy...

Kaynak: HaberTürk

Saçlar neden beyazlar!

Uzmanlar saçlarda ağarmaya neden olan maddeyi buldu... Saçların ...

Kaynak: AA

SiparisYolda.com Reklam