:: HABER DETAY

Captain Marvel’in Film Müziklerini Yapan Türk!
Şahin Tercüme Reklam

Captain Marvel’in Film Müziklerini Yapan Türk!


8 Mart’ta dünya ile aynı anda Türkiye’de de vizyona girecek olan Marvel Sinematik Evreni’nin ilk kadın süper kahraman filmi olan `Captain Marvel` filminin müzikleri Türk besteci Pınar Toprak tarafından bestelendi.

Daha önce Krypton dizisi, Controlled Chaos, Fortnite gibi projelerde yer alan Pınar Toprak, Marvel’in çalıştığı ilk kadın besteci oldu. Türk besteci, Captain Marvel’ın Los Angeles Dolby Tiyatrosu’nda yapılan galasına da katıldı.

Toprak, galada filmin başrolleri paylaşan Brie Larson, Gemma Chan ve Samuel L. Jackson çekilen fotoğrafını Twitter hesabından paylaştı.

5 yaşındayken klasik müzik eğitimine başlayan Pınar Toprak, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndan mezun olduktan sonra Amerika’ya gitti. Dünyanın en iyi müzik okullarından biri olarak kabul edilen Berklee College of Music’te film müziği ve bestecilik üzerine eğitim alan Pınar Toprak, Hans Zimmer‘in kurduğu Remote Control Productions şirketinde çalışmaya başladı. Türk müzisyen 2003 yılından beri film müzikleri yapıyor.

Anna Boden ve Ryan Fleck ikilisinin yönetmenliğini üstlendiği Captain Marvel filminin oyuncu kadrosunda Oscar ödüllü Brie Larson, Samuel L. Jackson, Djimon Hounsou, Lee Pace, Lashana Lynch, Gemma Chan, Algenis Perez Soto, Rune Temte, McKenna Grace, Clark Gregg ve Jude Law gibi isimler yer alıyor.

Senaryosunu Meg LeFauve ve Nicole Perlman’ın kaleme aldığı Captain Marvel filmi, 90’lı yıllarda geçiyor ve uzaylı Kree ırkı ile yaşadığı temas sonrası insan üstü güçlere kavuşan savaş uçağı pilotu Carol Danvers, namıdiğer Captain Marvel’in hikayesini anlatıyor. Brie Larson’ın Marvel evreninin ilk kadın süper kahramanına hayat vereceği filmde, özel güçler kazanan Carol Danvers’ın iki uzaylı ırkının savaşında ortada kalan dünyayı kurtarmaya çalışmasını izleyeceğiz.

:: Sinema

‘Once Upon A Time In Hollywood’ 23 Ağustos’ta Vizyonda!

Yönetmenlik koltuğunda Quentin Tarantino’nun oturduğu Bir Zamanlar Hollywoo...

Kaynak: Yusuf Doğangüneş - AtakentHaber

Oscar Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bu yıl 91’incisi düzenlenen Akademi Ödülleri dağıtıldı. Los Angeles’taki Do...

Kaynak: AtakentHaber

Yeşil Rehber

30 Kasım Cuma günü vizyona girecek olan Yeşil Rehber’de, Mahershala Ali say...

Kaynak: AtakentHaber

Ünlü Süper Kahraman Hayatını Kaybetti!

Marvel, Örümcek Adam, X-Men, The Simpsons, Thor, Hulk, Iron Man, Kara Pante...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam