:: HABER DETAY

Yakıt tasarrufu ipuçları
Şahin Tercüme Reklam

Yakıt tasarrufu ipuçları


En çok yapılan hataların başında görüş mesafesini az tutarak sık sık fren yapmak geliyor. Bilindiği gibi sık sık fren yapmak yakıt sarfiyatını artırıyor.

Motor gaza basmadan çalıştırılmalı, eğer motor 5 saniye içinde çalışmazsa, gaz pedalına yavaşça basılması gerekiyor. Ancak araçta elektronik motor ayarı varsa buna gerek yoktur.

Ekonomik yakıt kullanımı sağlamak için; mümkün olan her yerde aracı düşük devirle kullanmak, sadece gerekli yerlerde yüksek devirli kullanmak gerekiyor. Devir saatindeki yeşil bölge motor devrinin ekonomik bölgesini gösteriyor.

Pek çok şoför yokuş aşağıya inerken motor freni yerine frenle iniyor bu çok yanlış. Frenle inmek balatalara zarar verdiği gibi aynı zamanda tehlikeli. Devri düşürüp motor freniyle inilmeli.

Araç kullanırken trafiği gözlemlemek, önündeki araç ile mesafeyi doğru tutmak gereksiz fren yapmayı ve olası kaza riskini en aza indiriyor. Yapılan her fren yakıt kullanımını arttırıyor.

Araç kullanırken koltuğun tam bedene uygun olmaması kan dolaşımını yavaşlatıyor, yorulmayı hızlandırarak reaksiyonların gecikmesine neden oluyor.

Ani ve sert direksiyon hareketleri aracın kontrolden çıkmasına neden oluyor. Sert fren yapılmamalı, acil fren yapılması durumunda debriyaj ve frene aynı anda basılmalı.

Direksiyonun saat 10.10 şeklinde tutulması gerekiyor.

:: Genel

AKOM’dan Kar Yağışı Uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kent...

Kaynak: AtakentHaber

Marmara Denizi’nde Peş Peşe Depremler

Marmara Denizi, Gemlik Körfezi’nde 3.2, 3.3 ve 3.1 büyüklüğünde depremler m...

Kaynak: AtakentHaber

İstikbal Göklerdedir

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu SpaceX...

Kaynak: AtakentHaber

Akaryakıta ÖTV Zammı!

Akaryakıtta alınan ÖTV tutarı otomatik olarak, Türkiye İstatistik Kurumu’nu...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam