:: HABER DETAY

Photoshop Nedir?
Atakent Haber Reklam

Photoshop Nedir?


Photoshop, grafiklerinizi ve fotoğraflarınızı şekillendirebileceğiniz bir resim editörüdür. Dijital ortamdaki herhangi bir sabit görüntüyle ilgili renk ayarlarını yapabileceğiniz dünyanın en popüler programıdır.

Elinizdeki fotografik metayla ilgili satürasyon, kontrast, ışık gibi görüntüdeki renklerin tüm özellikleri ile ilgilenebilmenizi sağlamaktadır. Bu üstün özellikleri sayesinde bu alanda bir standart olmuştur. Basım yayın organları başta olmak üzere renk ve resimlerle uğraşan her alandaki kuruluş için Photoshop alanında tek ve değişilmez programlardan birisidir.

Niçin Photoshop Kullanmalıyız ?

İnternet Dünyasında milyonlarca tanıtım, siteler, duyurular vs. birçok temeli tasarıma dayanan planlar veya projeler hazırlanmaktadır.

Bunların amacı insanların dikkatini çekmektir. Dikkat çekmek ise güzel bir tasarım ve insanların gözlerini kamaştıracak türden şekiller olmalıdır. Bunlar içinde günümüzde grafik tasarımlı programlar kullanılmaktadır. Photoshop tam bunlar için hazırlanmıştır. Örneğin; bir banner veya logo tasarımı yapıyoruz.Normal paintle yaptığımız logo ile photoshopta hazırladığımız logo kesinlikle bir olamaz. Photoshop çok daha güzel sonuçlar verir. İşte bunun için kaliteli, şık, güzel, tasarımlar oluşturmak ve yayımlamak istiyorsak Photoshop vazgeçilemiyecek bir kaynaktır.



Photoshop, fotoğrafçılık unsurları arasında en önemli programların başında gelir. Nasıl ki fotoğraf çektirdikten sonra ´ben rütüşlu istiyorum´ diyorsunuz. İşte o rütüş nasıl mı oluyor, bunun cevabı photoshop. Dünyada kullanım açısından en çok kullanılan resim düzenleme editörü olan photoshopun sunduğu bu faydalardan biz neden yaralanmayalım dimi arkadaşlar.

Neden Photoshop ? Başka program yok mu bunun gibi ?

Tabi ki Photoshop gibi Programlar piyasada mevcut.
Örneğin: Corel, Paint Shop Pro Vs... gibi.
Ancak bu programların arasında Photoshop, kullanımının daha kolay ve özelliklerinin daha fazla olmasıyla herkesin ilgisini çekmiştir. Hayal gücünüzü kullanarak çok güzel şeyler ortaya çıkarabilirsiniz.

:: Fotoğrafçılık

Photoshop Araç Kutusu

Uzun bir aradan sonra yazılarımıza devam ediyoruz ve ilk olarak araç kutusu...

Kaynak: MegaKatalog.com

Dijital Çekim

Merhabalar, Bu haftaki konumuz Dijital çekim. Dikkatimi...

Kaynak: MegaKatalog.com

102005

Size biraz photoshoptan ve fotoğrafçılıktan bahsetmek istiyorum.Derginin bi...

Kaynak: MegaKatalog.com

092005

KARANLIK ODALAR BOŞALIYOR GELENEKSELİN SONU YAKLAŞIYOR Sanat,bilinm...

Kaynak: MegaKatalog.com

SiparisYolda.com Reklam