:: HABER DETAY

Fatih Akından Belgesel
Atakent Haber Reklam

Fatih Akından Belgesel


Dünyaca ünlü yönetmen Fatih Akın, taraftarı olduğu Trabzonsporun belgeselini çekeceğini açıkladı. Akın, bordo mavililerin altyapısından yeni Maradona bile çıkabileceğini söyleyerek, takımına olan sevgisini dile getirdi..

Cannes Film Festivalinde Yaşamın Kıyısında adlı film ile en iyi senaryo ödülünü kazanan, ayrıca Duvara Karşı filmi ile de Berlin Film Festivalinde Altın Ayı Ödülünü alan Trabzonlu yönetmen Akın, taraftarı olduğu Trabzonsporu yakından izlediğini söyledi.

Akın, turneleri nedeniyle Trabzonsporu çoğu zaman gazetelerden takip edebildiğini belirterek, Trabzonspora 5 yıl veriyorum. Kesinlikle şampiyonluk kupasını alacak dedi.

Trabzonspor ile ilgili ilerde bir çalışma yapmayı da düşündüğünü söyleyen Akın, Önümüzdeki süreçte Trabzonspor belgeseli yapacağım. Mesela Cannesde gösterilen en son filmimizin bir sahnesi Trabzonspor Sadri Şener binasında çekilmişti. Ancak o sahneyi çok uzun olduğu için kestik. DVDde bu sahne gösterilecek diye konuştu.

Trabzonsporun başarıya ulaşması için altyapıya önem vermesi gerektiğini kaydeden Akın, şunları vurguladı: Takım olarak inanç, sistem ve heves olmalı. Kendine inandığında herkesi yenersin. Bazen yönetmenliği futbola benzetiyorum. Cannesde de ödül alınca bunu vurgulamaya çalıştım. Öyle görüyorum ben. Kendine inanç, heves, altyapı ve soğukkanlılık hem futbolda hem de sinemada başarının sırrı.

-ALTYAPISINA ÖNEM VERMESİ GEREK-

Fatih Akın, Trabzonsporun isimden önce altyapısına önem vermesi gerektiğini ifade ederek, İsim ve tecrübe olabilir. Bunlar Trabzonspora gerekebilir ama şu da var ki altyapıdan da iyi oyuncular çıkabilir. Hatta yeni Maradona bile çıkabilir buradan. Ayrıca Almanyadaki Türk kültürünü de takip etmemiz lazım. Orada çok ciddi bir altyapı var. Orayla bir bağlantı olması lazım diye konuştu.

Akın, Trabzona her gelişinde mutlaka ailesine ve kendine Trabzonsporun mağazasından bir şeyler aldığını belirterek, şöyle devam etti:

Sevgi gerçekse kimse takımını şampiyon olmadığı zaman da bırakmaz. Bırakıyorlarsa onlar zaten fasa fiso Trabzonsporlu. Gerçek Trabzonsporlular, takımları 24 sene şampiyon olmasa da yine takımını tutar ve destekler.

-ROBERTO CARLOS DEĞERLENDİRMESİ-

Fatih Akın, Fenerbahçenin yeni transferi Roberto Carlosa ilişkin bir soru üzerine ise bu futbolcuyu çok beğenmediğini söyledi.

Akın, Fenerbahçede iş yapamaz. Zaten yaşlı adam. Tamam ismi var, tecrübesi var ama sonuçta Türkiye farklı bir ülke. Roberto Carlos, son dünya şampiyonasında pek bir şey yapamadı değerlendirmesini yaptı.

:: Spor

Filenin Sultanları İçin Olimpiyatlar Macerası Başlıyor

2023 CEV Milletler Ligi ve Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda şampiyo...

Kaynak: HabetTürk

Down Sendromlu Futsal Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu!

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu bünyesindeki Down Sendromlu Futsal ...

Kaynak: AtakentHaber

Genç Yüzücü Dünya Şampiyonu!

Milli sporcu Kuzey Tunçelli, İsrail’de düzenlenen Dünya Gençler Yüzme Şampi...

Kaynak: AtakentHaber

Şampiyon Filenin Sultanları!

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2023 CEV Avrupa Şampiyonasında çekişmeli ...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam