:: HABER DETAY

Güneş gözlüğü kalite testi
Atakent Haber Reklam

Güneş gözlüğü kalite testi


Gözlüğünüz şık. Peki göz sağlığınıza zarar veriyor olabilir mi? İşte anlamanın yolu..

Uzmanlar binlerce gencin UV ışınlarına karşı çok az koruma sunan ya da hiç bir koruma sunmayan son moda güneş gözlükleri takarak görme yetilerini tehlikeye attığına dikat çekiyor.

Optometristler Koleji’nin (College of Optometrists) yaptığı bir araştırma, gençlerin ve genç yetişkinlerin güneş gözlüğü seçerken yalnızca fiyat ve modeline göre karar verdiklerini ve güvenlik unsurunu hiç dikkate almadıklarını ortaya koydu.

Araştırma, yapılan ankete cevap verenlerin % 63’ünün güneş gözlüklerinin ne kadar koruma sunduğundansa, nasıl göründüklerinden ve fiyatlarının ne kadar olduğundan etkilendiklerini gösterdi. Bu oran, pek çoğu ünlünün magazin dergilerinde taktıkları marka ve tarzlarda güneş gözlüklerine imrenen 25 yaş altı grupta % 80’e kadar çıkıyor.

Anketi yanıtlayan 1500 kişi içinde her yedi kişiden birinin hiç güneş gözlüğü takmıyor olması da başka bir önemli konu. Her ne kadar yasal olarak satılan her güneş gözlüğü temel standartlara uymak zorundaysa da pahalı ve modaya uygun güneş gözlüklerinin bu standartlara uymayan taklitleri heryerde satılıyor.

Uzmanlar, kalitesiz güneş gözlüklerinden takmanın gözlere zarar verebileceğini ve ilerleyen yaşlarda görme kaybına yol açabilen katarakt riskini arttırabileceğini söylüyor.

Ultra-viyole ışınlarından korunmak için kaliteli güneş gözlükleri kullanılmadığı takdirde en çok risk altında olanlarsa açık renk gözlü insanlar.

GÖZLÜĞÜ TEST EDİN

Uzmanlar, tasarımcı marka güneş gözlüklerinin genelde kaliteli camlara sahip olduğunu ancak mağaza zincirlerinde satılan daha ucuz güneş gözlüklerinin de aynı derecede hatta kimi zaman daha da kaliteli camlara sahip olabildiğinin altını çiziyor. Ve güneş gözlüklerini almadan önce basit bir kalite testi öneriyorlar; güneş gözlüğünü kolunuz mesafesinde tutun ve hafifçe eğin. Bu mesafe dahilindeki bir nesneye odaklanın, gözlüğü bir aşağı bir yukarı oynatın ve özellikle de camların kenarlarında herhangi bir kayma olup olmadığına bakın. Eğer camlar kaliteliyse, herhangi bir kayma olmaması gerekiyor.

ÇOCUKLAR DA GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ TAKMALI

Optometristler Koleji’nin optometrik danışmanlarından Dr. Susan Blakeney, “genç insanları gözlerine bu kadar az dikkat etmeleri, bir insanın hayatı boyunca mağruz kaldığı UV ışınlarının % 80’inin 18 yaşından önce olduğu düşünüldüğünde daha da endişe verici. Uzun vadede oluşabilecek herhangi bir zararı en aza indirmek için çocukların güneş gözlüğü taktıklarından emin olmak işte bu yüzden özellikle önemli” dedi.

:: Sağlık

Sağlık Bakanlığı’ndan Salgın Açıklaması

Sağlık Bakanlığı tarafından, geçmiş yıllardaki grip sezonları ile kıyasland...

Kaynak: AtakentHaber

Çocuklarda Tırnak Yeme Alışkanlığı

Tırnak yeme, çocukluk döneminde en sık karşılaşılan zararlı alışkanlıklarda...

Kaynak: AtakentHaber

Bağışıklığı Güçlendiren Besinler

Havaların soğumasıyla birlikte bağışıklık sistemimiz zayıflıyor ve hastalık...

Kaynak: AtakentHaber

Boğaz Ağrısını Geçirmek İçin Tavsiyeler

Kış mevsiminin kendisini iyiden iyiye göstermeye başlamasıyla hastalıklarda...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam