:: HABER DETAY

Kaş Dalışta Öncü Oluyor
Şahin Tercüme Reklam

Kaş Dalışta Öncü Oluyor


Antalya`nın Kaş ilçesi, Türkiye`nin dalış merkezi olma yolunda ilerliyor.

Kaş Kaymakamlığı yetkilileri, ilçede faaliyet gösteren 13 dalış okuluna, yılda 30 bin kişinin dalış yapmak için başvurduğunu ve 35 ayrı noktada yılda 35 bin-50 bin kez dalış gerçekleştirildiğini açıkladı.

Kaş`ta en çok 3 bin 300 yıl önce batan Uluburun batığı ile Kaş açıklarında 70 metre derinlikte İkinci Dünya Savaşı`nda batan bir İtalyan uçağı kalıntısının, dalış için tercih edilen yerlerin başında geldiğini belirten yetkililer, Kaş Deniz Tarihi Araştırmaları Derneği tarafından Kaş Sualtı Arkeo Parkı kurulduğunu hatırlattı.

Yetkililer, Kaş`ı dalış için en çok Almanlar ve İngilizlerin tercih ettiğini söyledi. Sualtı Rehberi ve Dalış Öğretmeni Yusuf Ziya İşlekol, Kaş`ın dünyanın önemli dalış merkezlerinden olmasınakarşın tanıtım yetersizliği nedeniyle bu özelliğini yeterince kullanamadığını savundu.

Meraklıların genelde bir haftalık dalışları tercih ettiğini belirten İşlekol, ´Dalışlar gruplar halinde yapılıyor. Her grubun başında öğreticiler oluyor. Dalış en fazla 42 metreye kadar gerçekleştiriliyor ancak özel dalışlarda bu derinlik geçilebiliyor. Dalışlar için sabah ve öğleden sonra Kaş Limanı`ndan dalış okullarının tekneleri kalkıyor´ dedi.

:: Doğa

Lider balıklar!

Bilim adamları balık sürülerinin kendi liderlerini belirlemek için iki aday...

Kaynak: Ajans

Balığa ameliyat!

Hiç balık da fıtık mı olurmuş demeyin! Londra Hayvanat Bahçesi`ndeki dev ak...

Kaynak: Ekolay

Bal arıları dörde kadar sayabiliyor

Avustralyalı bir araştırmacı, bal arılarının dörde kadar sayabildiklerini o...

Kaynak: Ajans

Balığın ilginç hamileliği...

Bilim adamları, DNA testleriyle dişi bir köpekbalığının erkek köpekbalığı o...

Kaynak: AA

SiparisYolda.com Reklam