:: HABER DETAY

092005
Şahin Tercüme Reklam

092005


KARANLIK ODALAR BOŞALIYOR GELENEKSELİN SONU YAKLAŞIYOR

Sanat,bilinmeze giden yolsa gelin sanatın bilinmezliğini beraber çözelim. Sanat denince ikinci planda gelen fotoğrafçılık;aslında kabuk değişimini tamamlamış gibi görünüyor.Düşünün;artık fotoğraf stüdyolarına gittiğinizde sarı spot ışıkların yerine,para flaş ışıklar, büyük objektifli fotoğraf makinelerrinin yerini, küçük ebatta dijital makinalar, kalemle rötüş yapılan filmlerin yerini de bilgisayar ve yazılımlar almıştır. Renkli stüdyolar photoshop dijital stüdyolarına dönüşmüştür.Vesikalık çekimleri,portre,sünnet,gelin damat çekimlerinin kalitesi bu sayede artsada ilk uygulamalar yalnışlıklarıda beraberinde getirmiştir.Sanatkar ustalar alışmadıkları pozitif rötüşü bilgisayarda abartmış, simalar değişmiş, dijital fotoğraf bazen devlet dairelerinde kabul edilmez olmuştur.Şimdi geliştirilen yazılımlar sayesinde fotoğrafçı pozitif rötüşü iyice anlamıştır.DijitaL fotoğrafı tanımıştır.Aslında bu sanat değil diyenler için söyleyeceklerim var.Daha dün siyahbeyaz fotoğraf yerini renkli fotoğrafa bırakmamışmıydı! Şimdi evrim dahada ileri giiti ve artık fotoğrafçılık büyük baskı makineleri sayesinde sanayileşti ama inanın sanat ölmedi ve ne kadar değişirse değişsin her zaman diyorum fotoğraf çekmek bir sanattır.Almanyada fotoğrafçılık değişiktir biraz, mesela rötüş yapılmaz.Diğer Avrupa ülkelerindede aşağı yukarı aynıdır.Ama bir etrafa bakarsanız;daha dün Hülya Avşar kendisini photoshop programı sayesinde zayıflatmıştır.Bu tamamen kolay bir montaj işidir.Biz de şahsi fotoğraflarımızı gerek evde, gerekse fotoğrafçılarda rötüş yaptırmıyor muyuz?

Nedir photoshop;Adobenin içindeki programlardan sadece birisi ama çok amaçlı kullanılabilen matbaa,grafik,web editörü ve tabiki fotoğrafçılar ve gazetecilerinde tercihidir.

Arama motorlarında dersler arayan ve bazı noktalarda takılan kişiler çoğunlukta.Bana bu konuda ne isterseniz sorabilirsiniz.Maillerinizi bekliyorum.Size tavsiyem fotoğraf fuarlarını kaçırmamanız.

:: Fotoğrafçılık

Photoshop Araç Kutusu

Uzun bir aradan sonra yazılarımıza devam ediyoruz ve ilk olarak araç kutusu...

Kaynak: MegaKatalog.com

Dijital Çekim

Merhabalar, Bu haftaki konumuz Dijital çekim. Dikkatimi...

Kaynak: MegaKatalog.com

102005

Size biraz photoshoptan ve fotoğrafçılıktan bahsetmek istiyorum.Derginin bi...

Kaynak: MegaKatalog.com

082005

Merhaba ben Süleyman, bundan sonra fotoMAN başlığı altında, her kes...

Kaynak: MegaKatalog.com

SiparisYolda.com Reklam