:: HABER DETAY

Türkiye`de güneş parlıyor
Şahin Tercüme Reklam

Türkiye`de güneş parlıyor


17 bin İngiliz Türkiye`nin mevsimine bakıp ev satın aldı.

Sunday Miror, `Türkiye`nin yakında, İngilizlerin tatil evleri için en favori mekânı İspanya`yı geçeceğini` yazdı

İngiliz The Sunday Mirror gazetesi, `Türkiye, yeni İspanya mı?` başlığını kullanırken Türkiye`nin, kısa bir süre içerisinde İngilizlerin tatil evleri için en favori mekân olarak İspanya`yı geride bırakabileceği değerlendirmelerine yer verdi.

Britanya`da pazar günlerinde yayımlanan The Sunday Mirror gazetesi, `Türkiye, yeni İspanya mı` başlıklı haberinde İngilizlerin Türkiye`deki emlak alımlarındaki artışa işaret ederken halen 17 bin İngilizin Türkiye`de emlak satın aldığına dikkat çekti.

Türkiye`nin Doğu Akdeniz bölgesinin, yurtdışında gayrimenkul alan İngilizlerin arasında giderek daha popüler hale geldiğini belirten gazete, bölgede dairelerin, 20 bin sterlinden ucuz olduğuna, güneşin de yılda 300 günden fazla parladığına dikkat çekti.

En popüler bölgenin de, Fethiye Bodrum, Marmaris ve İzmir`i kapsayan, Kuşadası ile Alanya arasındaki sahil olduğunu da belirten gazete, Bodrum`un da, uzun bir süreden beri emlak satın alanlar arasında popüler olduğunu, Kuşadası ve Altınkum`da fiyatların rekabetçi olmayı sürdürdüğünü de belirtti. Yurtdışındaki yerleşen İngilizlere hizmet veren Right Move Abroad şirketinden Michael Johns da, gazeteye yaptığı açıklamada, ´Altınkum`un Türkiye`nin en güzel plajlarına sahip, bölgede planlanan iki golf alanı ve 2009 yılına kadar tamamlanacak marina ile talep daha artacak´ şeklinde konuştu.

Ancak birkaç emlakçının, Türkiye`nin İspanya`nın bazı bölgelerinin benzer sorularının olduğunu söylediklerini kaydeden gazete, bunların arasında `ucuz gibi görünen daireler` ile bazı yerel yetkilerin, yasadışı planlama izinleri verdikleri için gözaltına alınmasını gösterdi. Emlak ödemeleri için İspanya`nın daha kolay olduğunu belirten gazete, Türkiye`de ev alanlarının çoğunun ya nakit ödediğini ya da İngiltere`de borçlandığını kaydetti. Gazete ayrıca, Nat West International bankası sözcüsünün, Türkiye`de ev alımları için kredi vermeyi planlamadıkları yolundaki açıklamalarına da dikkat çekti. Nat West sözcüsü, ´İspanya, bir numara olmayı sürdürüyor ve geçen yıla göre (İspanya`ya yönelik) mortgage konusunda bilgi alma başvurularında yüzde 20`lik bir artış var.

Türkiye, belki ucuz alımların yapıldığı 20 yıl öncesi İspanya`dır ancak alıcıların depozito yatırırken ne kadar güvende olduklarını bilip bilmediklerini merak ediyorum´ diye konuştu. İngiliz gazetesi de, Türkiye`de yeni mortgage yasasıyla işlerin daha iyiye gideceğini, bunun da İngiliz alıcılarının Türkiye`de kredi almalarına olanak sağlayacağını belirtti.

Fethiye`deki Spot Blue emlakçısının sözcüsü Julian Walker de gazeteye yaptığı açıklamada ise, ´Türkiye`den emlak almak isteyen İngilizler, şimdi iki Türk bankasından kredi alabilirler´ dedi.

:: Genel

AKOM’dan Kar Yağışı Uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kent...

Kaynak: AtakentHaber

Marmara Denizi’nde Peş Peşe Depremler

Marmara Denizi, Gemlik Körfezi’nde 3.2, 3.3 ve 3.1 büyüklüğünde depremler m...

Kaynak: AtakentHaber

İstikbal Göklerdedir

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu SpaceX...

Kaynak: AtakentHaber

Akaryakıta ÖTV Zammı!

Akaryakıtta alınan ÖTV tutarı otomatik olarak, Türkiye İstatistik Kurumu’nu...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam