:: HABER DETAY

Günü uzatmanın yolları
Atakent Haber Reklam

Günü uzatmanın yolları


Yaptığınız işler sürekli birikiyor fakat gününüz bu işleri bitirmenize izin vermiyor mu? İşte size yeni tavsiyeler!

Televizyonun sizi yönetmesine izin vermeyin. Tüm akşamınızı sadece sevdiğiniz diziyi izleyerek geçirmek yerine çekmece düzenlemek gibi aynı anda yapabileceğiniz işleri belirleyin.

Düzenli uyuyun

Uzmanlar yetişkinler için günde sekiz saatten fazla uykunun gereksiz olduğunu, hatta sağlık problemlerine yol açabileceğini belirtiyorlar. Uykunuzu bölmemeye dikkat edin. Uykusuzluk gün içinde yaptığınız işlerde hata yaparak zaman kaybetmenize yol açar.

Planlı yaşamak dakika dakika programlanmış bir yaşamı sürdürmek değildir. Üstelik sizi baskı altına alacağı için bu yöntemden özellikle uzak durmalısınız. Ama başladığınız işi ne zaman bitireceğinizi önceden hedeflemeli ve bu hedefe ulaşmaya çalışmalısınız.

Yarım kalan işlerin zaman geçtikce daha zorlu hale geleceğini ve daha çok zaman alacağını unutmayın.

Otobüs beklerken ya da yolculuk sırasında geçen boş zamanlarınız için yanınızda mutlaka yapacak bir iş bulundurun. Yabancı dillerden kelime öğrenmek, kitap okumak ya da ilgi alanınıza ve durumunuza uygun başka bir hobiye zaman ayırabilirsiniz.

`Hayır` demeyi öğrenin

Sadece hayır diyemediğiniz için yapmanız gereken angarya işleri minimuma indirin. Bunun için biraz çaba harcayarak yapmak istemediğiniz işler için hayır demeyi başarmalısınız.

Not tutma alışkanlığı olan insanlar başarılı olmanın yanı sıra zamanı da verimli kullanıyorlar. Yakınınızda kalem, kağıt bulundurmak daha sonradan hatırlamaya çalıştığınız işler için harcanan zamanı size hediye edecektir.

Yapmanız gereken işleri öncelik sırasına göre bitirmeniz zamanınızı daha iyi kullanmanızı sağlayacaktır. Böylece önemli işlerinizi yetiştirememe riskini en aza indirebilirsiniz.

Yaşamınızı oluşturan aile, iş, sağlık gibi parçalara ayırdığınız zamanı dengeleyin. Bu dengenin kaybolması, zor bir döneme girmeniz ve yapmanız gereken işleri askıya almanız anlamına gelir.

İşlerinizi kendi başınıza yapmanız kontrolü elinizde tutmak açısından sizi daha çok tatmin edebilir. Fakat bu her işiniz geçerli mi? Bu konuda bir liste yaparak uygun gördüğünüz işleri başkalarına devredin.

:: Genel

AKOM’dan Kar Yağışı Uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kent...

Kaynak: AtakentHaber

Marmara Denizi’nde Peş Peşe Depremler

Marmara Denizi, Gemlik Körfezi’nde 3.2, 3.3 ve 3.1 büyüklüğünde depremler m...

Kaynak: AtakentHaber

İstikbal Göklerdedir

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu SpaceX...

Kaynak: AtakentHaber

Akaryakıta ÖTV Zammı!

Akaryakıtta alınan ÖTV tutarı otomatik olarak, Türkiye İstatistik Kurumu’nu...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam