:: HABER DETAY

Tüketici nasıl kandırılır?
Şahin Tercüme Reklam

Tüketici nasıl kandırılır?


`Stoklarla sınırlıdır` ilanına kanıp gittiğiniz bir mağazada size başka bir ürün satılmaya çalışıldı mı?

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Engin Başaran, tüketicilerin çok değişik yöntemlerle kandırıldığını söyledi.

TÜDER Genel Başkanı Başaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüketici bilincinin vatandaşın bilinçlendirilmesiyle sağlanacağını belirtti.

Türkiye’de adete bir tüketim çılgınlığının yaşandığını savunan Başaran, Türkiye’nin yeterli üretimi yapamadan, tüketim toplumu haline geldiğini, bu durumun ülke ekonomisine zarar verdiğini ifade etti.

Başaran, ´kazandığımız kadar harcamasını bilmeliyiz. Halkımız kampanya ve indirimlere kanmasın. Türkiye’yi gelişmiş ülkelerle değerlendirdiğimizde, ülkemizdeki tüketici profilinde bir tüketim kültürünü görüyoruz. Ülkemizdeki kalkınma arttıkça tüketim bilinci de artacaktır´ dedi.

Yıllardır tüketici hakları konusunda mücadele verdiklerini aktaran Başaran, ´tüketicilerin çeşitli şekillerde kandırıldıklarını gördüm.

Gözlemlerimden yola çıkarak ’Tüketiciler Nasıl Kandırılır’ adlı bir inceleme yaptım. Ve bu çalışmamı derneğin internet sitesinde yayınladım.

Tabii bunlar benim gözlemlerim´ diye konuştu.

Başaran, telefonda ´ücretsiz yemek ve ücretsiz seyahat´ vaat edilerek, müzikli ve hoş ışıklı mekanlarda güzel kadınların sunumunda, tüketicilere gücünün yetmeyeceği devre mülk satış sözleşmesinin tüketicilere imzalatılabildiğini söyledi.

Başaran, şöyle dedi:

´Sokakta ’ücretsiz kozmetik bakım’ broşürleriyle vatandaşlara 20-30 saatlik cilt bakımı (standardı olmayan ve sağlıksız koşullarda) senetleri imzalatarak, son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin üzerine ikinci bir etiket yapıştırılarak; ilanlarda, broşürlerde ve kampanyalarda ’stoklarla sınırlıdır’ yazdıktan bir gün sonra ’elimizde kalmadı’ diyerek, başka bir ürün satmayı deneyerek, sağlam, gösterişli sebze ve meyveleri öne dizerek yüksekçe tepeler oluşturup, arkasına bozuk ve çürümüş ürünleri yığarak, garantili ürünlerde ’bozulan parça garanti dışıdır’ diye ücret talep ederek, kampanyalarda, tüketicinin bilgisizliğinden, dikkatsizliğinden, acele karar vermesinden yararlanılarak, servis ücretlerinde en kısa mesafeden en uzun mesafenin ücretini alarak, taksiyle gidilecek yerlere en uzak mesafelerden götürerek tüketiciler kandırılıyor.´

:: Genel

AKOM’dan Kar Yağışı Uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kent...

Kaynak: AtakentHaber

Marmara Denizi’nde Peş Peşe Depremler

Marmara Denizi, Gemlik Körfezi’nde 3.2, 3.3 ve 3.1 büyüklüğünde depremler m...

Kaynak: AtakentHaber

İstikbal Göklerdedir

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu SpaceX...

Kaynak: AtakentHaber

Akaryakıta ÖTV Zammı!

Akaryakıtta alınan ÖTV tutarı otomatik olarak, Türkiye İstatistik Kurumu’nu...

Kaynak: AtakentHaber

Sanal Saha Reklam