:: HABER DETAY

Şerit ihlalini koltuğu titreterek haber veren otomobil...
Şahin Tercüme Reklam

Şerit ihlalini koltuğu titreterek haber veren otomobil...


Peugeot Türkiye Genel Müdürü Jean Pierre Vieux,otomobil fiyatlarının düşmesinin müşteri lehine olmadığını belirterek, fiyat savaşına girmemek için yeni otomobili tanıtım fiyatından piyasaya sunacaklarını söyledi.

Vieux, Peugeot’un yeni modelinin Türkiye’de satışa sunulması dolayısıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye otomotiv piyasasında önemli meydan okumalar olduğunu, Peugeot’un ise bu piyasada hak ettiği konumda bulunmadığını söyledi.

Peugeot’un, Avrupa’nın ardından 6 hafta sonra Türkiye pazarına sunduğu yeni aracı 308 ile Türkiye’de pazar payı kazanacağını dile getiren Vieux, yeni modele ilişkin bilgi verdi.

Otomobilin son derece etkileyici bir tasarıma sahip olduğunu ve bazı özellikleriyle 307’ye benzetildiğini ifade eden Vieux, bu durumun olumsuz olarak algılanmaması gerektiğini, 307’nin önemli başarılar elde ettiğini, Peugeot merkezinin, 307 konseptini diğer modellerinde de korumayı planladığını anlattı.

´FİYATLARIN DÜŞMESİ MÜŞTERİ LEHİNE DEĞİL GİBİ...´
Türkiye’de çok aktif bir piyasa bulunduğunu, her sabah gazetelerde otomobil promosyonları ilanları gördüğünü anlatan Vieux, ´Fiyatların düşmesi müşteri lehine değil gibi geliyor bana. Fiyat savaşına girmemek için Peugeot 308’in stoklarla sınırlı olmak üzere tanıtım fiyatını 30 bin 800 YTL olarak belirledik. Bu sembolik bir fiyattır. Peugeot artık bir takım şeyleri değiştirmek istiyor´ diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vieux, ´Kampanyalardan uzak mı duracaksınız?´ şeklindeki soru üzerine, Türkiye’nin önemli bir pazar olduğunu belirterek, ´(Hayır, kampanya yapmayacağız) diye bir şey yok´ dedi. TİTREK KOLTUK

Peugeot 308, bir önceki model olan 307’nin bazı özelliklerini koruyor.

Önceki modelin mimarisinden yararlanan 308, Türkiye pazarına benzinli ve dizel seçenekleri ile sunuldu.

Otomobil 100 kilometrede şehir dışında 4 litre yakıt tüketirken, otomobilde modele göre hız sabitleyiciyle birlikte çalışan değişken bir hız sınırlandırıcı, her bir tekerleği düşük basınç ya da lastik patlaması gibi uyarı alarmı düzeyleriyle gösteren bir lastik basıncı algılayıcısı sistemi, şerit dışına çıkma uyarısı sistemi bulunuyor.

Bu sistem saatte 80 kilometre hızdan itibaren ve yolun birden fazla şeride sahip olduğu (sürekli çizgi ya da kesik kesik çizgi ile belirlenmiş) normal yollarda ve otoyollarda istemeden şerit değiştirilmesi durumunu algılıyor.

Eğer yol çizgisi sinyal kullanılmadan aşılırsa, AFIL sisteminin ön alt panelin altında bulunan altı algılayıcısı manevrayı belirleyerek sürücüyü uyarması için bilgisayara talimat veriyor. Koltuk minderinde yer alan bir titreşim birimi hangi taraftaki çizgiler aşıldıysa koltuğun o tarafını titreterek sürücünün yeniden kontrolü elde etmesine yardım ediyor.

:: Teknoloji

Apple’dan Süpriz Geri Ödeme

Apple, performans yavaşlatmasına gittiğini kabul ettiği, eski model iPhone ...

Kaynak: AtakentHaber

İnternetini Paylaşanlara Hapis Cezası Şoku!

Yargıtay, sosyal medya hesabı üzerinden hakaret içerikli paylaşımda bulunan...

Kaynak: AtakentHaber

Elektrik Süpürgesi Devi Otomobil Üretiyor

İngiliz teknoloji şirketi Dyson, bir süredir planladığı elektrikli otomobil...

Kaynak: AtakentHaber

Whatsapp, Instagram ve Facebook’ta Sıkıntı Devam Ediyor

Sosyal medyada sona mı gelindi? Son aylarda yüksek çözünürlüklü video payl...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam