:: HABER DETAY

En fanatik Kartal
Şahin Tercüme Reklam

En fanatik Kartal


ESKİ milli tenisçi ve Bahçeşehir Üniversitesi İşletme Fakültesi Araştırma Görevlisi Gülberk Gültekin Salman, 2004-2005 sezonunda, 594 Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş taraftarı üzerinde yaptığı bir araştırmayla ‘Neden takım tutuyoruz?’ sorusuna cevap aradı. Çalışmada, takıma olan sadakatin başarı, antrenör ve yönetimle ilgili olmadığı, taraftarların star oyuncu, stadyumun yapısı, nostaljik unsurlar, arkadaş ve ailenin etkisi sayesinde takımlarına bağlı olduğu ortaya çıktı.

Araştırmada, en sadık taraftar Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray olarak sıralandı. Üç kulübün taraftarları da tuttuğu kulübün futbol dışındaki karşılaşmalarıyla ilgilenmiyor. Araştırma kapsamında Digitürk gösterimi yapılan 13 kafede, stadyumlarda ve sanal ortamda, 15-61 yaş arası 108’i kadın 594 taraftar değerlendirmeye alındı. Çalışmaya 203 F.Bahçe, 196 G.Saray, 195 Beşiktaş taraftarı katıldı.

En çok maça giden ve takımı hakkında en çok bilgiye sahip olan taraftar Beşiktaş’ta. Yönetimini en başarılı bulan taraftar % 78,3 ile F.Bahçeliler olurken, G.Saraylılar % 39,7 ile son sırada. Beşiktaş taraftarlarının % 73,8’i, G.Saraylıların % 58,1’i, F.Bahçelilerin ise % 41,6’sı takımının teknik direktörünü beğeniyor. G.Saraylı taraftarlar takımın uluslararası başarısını önemserken, F.Bahçeliler takımlarında yıldız oyuncu izlemeyi seviyor.

*G.Saray taraftarlarının % 95,9’u takımlarının efsanevi bir geçmişi olduğunu düşünüyor. Beşiktaşlıların % 88,7’si; F.Bahçelilerin % 87,1’i takımının efsanevi bir geçmişi olduğunu söyledi.

* Galibiyetten sonra Beşiktaş taraftarlarının % 56,7’si, G.Saraylıların % 49,5’i, F.Bahçelilerin % 44,6’sı takımlarının bayrağını evlerine asıyor.

* ‘Takımımın kazandığı önemli maçlarından sonra araba ile dolaşırım’ sorusuna ‘evet’ yanıtını verenlerin sıralaması: BJK: % 41.4; GS: % 36.8; FB: % 36.6

* Beşiktaşlıların % 56,6’sı, F.Bahçelilerin % 44’ü, G.Saraylıların % 29’1’i eşyalarını takımının renklerinden seçiyor.

:: Spor

Filenin Sultanları İçin Olimpiyatlar Macerası Başlıyor

2023 CEV Milletler Ligi ve Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda şampiyo...

Kaynak: HabetTürk

Down Sendromlu Futsal Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu!

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu bünyesindeki Down Sendromlu Futsal ...

Kaynak: AtakentHaber

Genç Yüzücü Dünya Şampiyonu!

Milli sporcu Kuzey Tunçelli, İsrail’de düzenlenen Dünya Gençler Yüzme Şampi...

Kaynak: AtakentHaber

Şampiyon Filenin Sultanları!

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2023 CEV Avrupa Şampiyonasında çekişmeli ...

Kaynak: AtakentHaber

Sanal Saha Reklam