:: HABER DETAY

Yorum yapanlar dikkat!
Şahin Tercüme Reklam

Yorum yapanlar dikkat!


Bir internet sitesinin haberine yorum yapan vatandaş hakaret edince 3.500 YTL ceza yedi.

Edinilen bilgiye göre, türkücü Mustafa Çiçek, Çelikhan Kaymakamlığı`nın 5 ay önce Şehit Şeyho Şişman Lisesi`nde düzenlediği eğlence programında sahne aldı. Program bir internet sitesinde haber olarak yayınlandı. Haberin yayınlandığı web sayfasının yorum köşesinde `gutlas` rumuzuyla Mustafa Çiçek`i hedef olan ve hakaret içeren bir yorum yayınlandı.



Mustafa Çiçek, yorum yazısında `yavşak` sözcüğüyle kendisine hakaret edildiğini, küçük düşürüldüğünü öne sürerek suç duyurusunda bulundu. Çelikhan Cumhuriyet Başsavcılığı`nın yaptığı soruşturma sonunda, yorum yazısının ilçede lokanta işleten Abdurrahman Büyüktaş`ın bilgisayarından yazıldığı belirlendi ve Abdurrahman Büyüktaş hakkında ceza davası açıldı.

Sanık Abdurrahman Büyüktaş, Çelikhan Sulh Ceza Mahkemesi`nde görülen davanın duruşmasındaki ifadesinde, lokantasındaki bilgisayarını zaman zaman arkadaşlarının da kullandığını, yazıyı kendisinin yazmadığını, kimin yazdığını bilmediğini belirtti.

Mahkeme, Türk Dil Kurumu internet sitesinde yer alan Genel Türkçe Sözlük içerisinde araştırma yapıp `yavşak` kelimesinin mecaz anlamda `yılışık, geveze kimse` anlamında kullanıldığını, sözcüğün ayrıca `bit yavrusu` anlamına da geldiğini belirledi.

Yargılama sonucunda, hakaret suçunu alenen işlediğine karar verilen Abdurrahman Büyüktaş`ın 3 bin 500 YTL ceza ödemesi kararlaştırıldı.

:: Teknoloji

Apple’dan Süpriz Geri Ödeme

Apple, performans yavaşlatmasına gittiğini kabul ettiği, eski model iPhone ...

Kaynak: AtakentHaber

İnternetini Paylaşanlara Hapis Cezası Şoku!

Yargıtay, sosyal medya hesabı üzerinden hakaret içerikli paylaşımda bulunan...

Kaynak: AtakentHaber

Elektrik Süpürgesi Devi Otomobil Üretiyor

İngiliz teknoloji şirketi Dyson, bir süredir planladığı elektrikli otomobil...

Kaynak: AtakentHaber

Whatsapp, Instagram ve Facebook’ta Sıkıntı Devam Ediyor

Sosyal medyada sona mı gelindi? Son aylarda yüksek çözünürlüklü video payl...

Kaynak: AtakentHaber

Sanal Saha Reklam