:: HABER DETAY

Kendiliğinden silinen kağıt
Şahin Tercüme Reklam

Kendiliğinden silinen kağıt


Silinebilir kağıt üzerindeki bilgiler 16-24 saat içinde kendiliğinden yok oluyor.

Xerox, “silinebilir kağıt” adını verdiği ve halen geliştirilme aşamasında olan bu buluşu için patent başvurusunda bulunmuştu. Xerox’lu bilim adamları silinebilir kağıt geliştirebilmek için geçici olarak var olacak görüntüler yaratmanın yollarını arayarak araştırmaya başladılar.

Çalışmaları ilerlerken “tamam şimdi bulduk” denilen nokta, belli miktar dalga boylarında ışık alan parçaların renk değiştirdikleri ve belli bir süre sonra kendiliğinden ortadan kayboldukları an oldu. Bu noktadan hareket ederek, şu an için kendisini 16-24 saat arasında silen defalarca tekrar kullanılabilen kağıtların buluşu ortaya çıktı.

YAZI VE GÖRÜNTÜLER KAYBOLUYOR

Xerox’un Kanada’daki AR-GE Merkezi, bu teknolojinin kimyasal tarafı bir başka deyişle silinebilir kağıt ve bileşenleri üzerinde çalışırken, Xerox’un Palo Alto’daki dünyaca ünlü PARC AR-GE Merkezinde ise silinebilir kağıt üzerine defalarca baskı yapacak yazıcı cihazının geliştirilmesi için çalışılıyor.

PARC’daki Xerox bilim adamları farklı dalga boylarındaki ışıkları yazma kaynağı olarak kullanan prototip bir yazıcı geliştirdiler. Mevcut geliştirilen teknoloji, basılmış yazı ve görüntülerin zaman içinde doğal olarak kaybolmasını veya istenirse belli bir ısı seviyesinde anında ortadan kaldırılabilmesine imkan veriyor.

1100 BİLİM ADAMI ÇALIŞIYOR

Xerox`un bünyesinde 1100 bilim adamı çalışıyor ve A.B.D, Kanada ve Avrupa`da yer alan AR-GE laboratuvarlarında, iş uygulamaları, elektro mekanik sistemler, dijital görüntüleme, bilgisayar, renk bilimi ve baskı teknolojileri alanlarında araştırmalar yapılıyor.

:: Teknoloji

Apple’dan Süpriz Geri Ödeme

Apple, performans yavaşlatmasına gittiğini kabul ettiği, eski model iPhone ...

Kaynak: AtakentHaber

İnternetini Paylaşanlara Hapis Cezası Şoku!

Yargıtay, sosyal medya hesabı üzerinden hakaret içerikli paylaşımda bulunan...

Kaynak: AtakentHaber

Elektrik Süpürgesi Devi Otomobil Üretiyor

İngiliz teknoloji şirketi Dyson, bir süredir planladığı elektrikli otomobil...

Kaynak: AtakentHaber

Whatsapp, Instagram ve Facebook’ta Sıkıntı Devam Ediyor

Sosyal medyada sona mı gelindi? Son aylarda yüksek çözünürlüklü video payl...

Kaynak: AtakentHaber

Sanal Saha Reklam