:: HABER DETAY

102005
Şahin Tercüme Reklam

102005


Size biraz photoshoptan ve fotoğrafçılıktan bahsetmek istiyorum.Derginin birinde kendi studyonuzu kurun 100 ytl diye bir haber vardı ve nasıl malzemeler olacağını yazıyordu, üzüldüm. Fotoğrafçılığın bu denli malzeme sanatı olduğu görüşüne katılmıyorum. İş o ışıklarda, makinelerde değil kişidedir, sanatkardadır. İş onların nasıl kullanılıcağını bilmektir.Neyse bunu söylemeden geçemedim.

Renklendirme üzerine meraklı arkadaşlarıma şöyle bir çizelge çıkartmak istiyorum.
1. Herhangi bir fotoğrafı photoshop Image Adjustments Desaturete den siyah beyaz yapın.
2. Sol taraftaki paletlerden brush tool kalemini seçin. ALT tuşuna basıp istediğiniz bir fotoğrafın üzerinden ten rengi alabilirsiniz.. ALT tuşuna basıp tıklamanız yeterli.ALT tuşunu bırakın, sağ tıkla fırçayı büyütün, artık renklendirmeye başlayabiliriz.
Üst menüde normal yazan yeri color ile değiştirin(mode:color veya sağ tık.(color)seçin.) ve renklendireceğiniz yeri boyamaya başlayın.
Seçtiğiniz renk uyguladığınız fotoğrafta nasıl orijinal duruyor değilmi.

Bir başka konuya geçelim..Anolag makinelarla fotoğraf çekmek aslında basittir.Işığı arkanıza alıp fotoğraf çekmek bilinen bir metodtur asıl çekerken makineyı sallamamak, deklanşöre hızlı basmamak ve çektiğiniz kişinin kıpırdamadan durmasıdır.Dijital makineler de böyle sorunlar olmaz. Fotoğrafı çekmeden önce ve sonra Lcd ekranda görürsünüz.Ama çekim sırasında dijital makinenin netleme yapmasını beklemeyen arkadaşlarınız olmuştur.Sonuç netsiz bir çekim tabi. Bunu Lcd ekranda göremezsiniz. Bilgisayarınıza aktardığınızda anlaşılır. Bu durumda yapmanız gereken; acele etmeden tuşa hafif basıp netleme yaptıktan sonra çekmenizdir..

Bilgisayarınıza aktardığınız fotoğrafların net ve iyi bir renkte olmasını istiyorsanız; photoshopta renk ayarı için Image adjustment auto color seçebilirsiniz.
Netleme ve keskinlik için ise filter sharpen unsharp ı kullanabilirsiniz.

Maillerinizi bekliyorum..

:: Fotoğrafçılık

Photoshop Araç Kutusu

Uzun bir aradan sonra yazılarımıza devam ediyoruz ve ilk olarak araç kutusu...

Kaynak: MegaKatalog.com

Dijital Çekim

Merhabalar, Bu haftaki konumuz Dijital çekim. Dikkatimi...

Kaynak: MegaKatalog.com

092005

KARANLIK ODALAR BOŞALIYOR GELENEKSELİN SONU YAKLAŞIYOR Sanat,bilinm...

Kaynak: MegaKatalog.com

082005

Merhaba ben Süleyman, bundan sonra fotoMAN başlığı altında, her kes...

Kaynak: MegaKatalog.com

Sanal Saha Reklam